kırlangıç


Results for "kırlangıç"

Dream Dictionary of Phrase

KIRLANGIÇ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Emniyet ve rahata, tarım alanları için bolluk ve berekete, mala, mübarek bir kadın yahut erkeğe yahut okuyan çocuğa; takva sahibi, hoş geçimli ve edebi sanatlardan anlayan bir kimseye, Eve kırlangıçların doluşması mala, evden çıkmaları yolculuğa, Kırlanggıçın ölümü hayır işlemeye, Kırlangıç kuşu bazen şarkıcı kimseye delalet eder.
Plants Glossary

basurotu (küçükkırlangıçotu)

(Plants Glossary) :
Düğünçiçeğigiller familyasından; ilkbaharda çalılıklar arasında yetişen küçük bir bitkidir. Yaprakları üç parçalıdır. Yeşilimtıraktır. Yumruları yapraklarının arasındadır. Kökü küçüktür. Çiçekleri altın sarısı rengindedir. Sabahları açar, akşamları kapanırlar. Ev ilaçlarında kökleri kullanılır.Faydası : Basur memelerinden doğan şikayetleri giderirler.
Plants Glossary

kırlangıçotu (hilaliye)

(Plants Glossary) :
Gelincikgiller familyasından, Nisan - Mayıs ayları arasında sarı renkli çiçekler açan, 30 - 70 cm yüksekliğinde çok yıllık otsu bir bitkidir. Kuzey Anadolu bölgesinde yetişir. Çiçekleri dallarının ucundadır. Bitkinin tamamında ve özellikle yapraklarında sarı renkli boya maddesi ve alkoloidler vardır. Sapı kırıldığı zaman sarı renkli bir süt akar. Zehirlidir.Faydası : Sütü siğil ve nasırların tedavisinde kullanılır.
Turkish - English dictionary

denizkırlangıcı

(Turkish - English dictionary) :
,-nı tern.
Turkish - English dictionary

kılıçkırlangıcı

(Turkish - English dictionary) :
,-nı swift.