kırmızı


Results for "kırmızı"

Environmental Glossary

KIRMIZI KİL

(Environmental Glossary) :
[ Laterite ] Nemli tropikal ve subtropikal bölgelere özgü, demir ve alüminyum oksitleri bakımından zengin, oldukça ince kırmızı renkli toprak.
Environmental Glossary

KIRMIZI VERİ KİTABI

(Environmental Glossary) :
[ Red data book ] Nadir ve tehlike altında bulunan türlerle ilgili olarak IUCN' nin tuttuğu bilgi dosyası.
Meteorological Glossary

KIRMIZI KAR

(Meteorological Glossary) :
(RED SNOW) [i]Havada bulunan küçük organizmalar veya toz parçacıkları nedeniyle yağan karın renginin kırmızı olması durumu. Kutuplarda hemen hemen hiç görülmeyen bu olay A.B.D.' de herkes tarafından bilinen alışılmış bir durumdur. Özellikle Alplerde veya diğer dağlık bölgelerde sık sık rapor edilen bir yağış şeklidir.
Plants Glossary

Kirmizi ballibaba (Lamium

(Plants Glossary) :
10-30 cm boyunda otsu bir bitkidir. Çiçekleri pembe renkli ve küçüktür. Kabiz ve yaralari iyi edici özellikleri vardir. Nezleye karsi iyi gelir. Memleketimizde çok yayilmistir.Kullanildigi yerler: Bitkinin kullanilan kisimlari çiçekleri ve çiçekli dallaridir. Çiçekler açilmaya basladiklari esnada toplanir ve gölgede kurutulur. Hafif kabiz ve kan kesici özelligi vardir. Idrar yollari hastaliklarinda da kullanilmaktadir. Bütün ballibaba çiçeklerinden Anadolu'da ayni sekilde istifade edilmektedir.
Plants Glossary

Kirmiziturp

(Plants Glossary) :
(Raphanus sativus var. radicula) Bu çesidin kökleri ceviz büyüklügünde üzeri parlak kirmizi renklidir. Hardal esansi, C vitamini tasir. Salata olarak yenir. Kuvvet verici, istah açici ve balgam söktürücüdür.