kırmızı


Results for "kırmızı"

Plants Glossary

kırmızıbiber (guinea pepper)

(Plants Glossary) :
Olgunlaşak kızarmış yıllık biberin kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir.Faydası : Hazmı kolaylaştırır. Mide tembelliğini giderir. İştah açar. Kusmayı önler. İshali keser. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. İshali keser. İdrar ve ter söktürür. Cinsel istekleri kamçılar. Grip ve soğuk algınlığında faydalıdır. Merhemi lumbago, nevralji ve romatizmada faydalıdır. Egzama, yüksek tansiyon, üremi veya damar sertliğinden şikayet edenler kullanmamalıdır.
Recipes Glossary

KIRMIZI LAHANA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 küçük baş kırmızı 1. Küçük bir baş lahananınlahana yaprakları ayrılır. İyice yıkanır.1 fincan zeytinyağı İyice yıkanan lahanalar gayet ince1 fincan sirke veya kıyılır üzerine bir kaşık tuzbir limon suyu serpilir, karıştırılır, üç dört saat1 kaşık tuz. kadar bir tarafa bırakılır.2. Bir müddet içinde suyunu salanlahananın suyu dökülür. Güzelce suile yıkanır, süzülür.3. Süzülen lahanalar servis tabağınaalınır. Biraz tuz serpilir.Zeytinyağı ile sirke veya birlimonun suyu karıştırılır. Çatallaçırpılır. Salatanın üzerinegezdirilerek servis yapılır.NOT:Lahana, vitamini çok zengin birbitkidir. Beyazından da aynı şekildesalatası yapılır. C vitamini boldur.Kırmızı lahana safra kesesi vesarılık için faydalıdır. Kanıtemizler, çiğ olarak yendiğindebağırsak tembelliğine, gazlara iyigelir. Kireçlenmeyi önler.Besleyici bir sebzedir. Salatası veturşusu iştah açar. Ayrıca kükürtihtiva ettiğinden bağırsakkurtlarının düşürülmesinde yardımcıolur.
Turkish - English dictionary

kıpkırmızı

(Turkish - English dictionary) :
,kıpkızıl very red; carmine; crimson.
Turkish - English dictionary

kırmızı

(Turkish - English dictionary) :
red; carmine; crimson. algler red algae. balık goldfish. dipli mumla davet etmedim ya! colloq. I didn´t beg him to come! dut red mulberry. fener slang brothel, whorehouse, cathouse. gömlek something that can´t be kept secret. oy negative vote. patlıcan prov. tomato.
Turkish - English dictionary

kırmızıbiber

(Turkish - English dictionary) :
cayenne pepper, red pepper.