lock


Results for "lock"

German - Turkish Dictionary

Zeichenblock

(German - Turkish Dictionary) :
..e {'tsayhınblok} r resim kâğıdı bloku.
Dictionary of Economics

LOCKE, John

(Dictionary of Economics) :
(1632-17407) İngiliz ampirisizminin kurucusu olan, siyasette, felsefede ve ekonomide derin izler bırakmış bir düşünür. Mutlakçı krallığa karşı çıkmış, parlamenter krallık rejimini savunmuştur.Lockea göre bireyin hiçbir ºekilde çignenmemesi gereken doğal hakları vardır. Mülkiyet hakkı da bunlardan biridir. Mülkiyet, emek karşılığı edinilen bir varlıktır. Locke ayrıca Faizin Düşmesi ve Para Değerinin Yükselmesi kitabında paranın doğal bir faiz oranının olduğunu savunmuş ve fiyatların arz ve talebe göre oluşacağını analiz etmiştir. Locke, paranın değeri ile miktarı arasındaki ilişkiyi açıklayan miktar teorisinin ilk kurucularındandır.
Dictionary of Economics

INTERNATIONAL TRADE BLOCKS

(Dictionary of Economics) :
ULUSLARARASI TİCARET BLOKLARIBazı ülkelerin, aralarındaki ticareti engelleyici nitelikteki koşuları kaldırmak, ekonomilerinin ve ticaretlerinin hacimlerini genişletmek, verimliliği artırmak amacıyla aralarında oluşturdukları ticari birliklerdir. Bu birlikler genellikle, ülkeler coğrafi ve tarihi ilişkilerinden kaynaklanmaktadır.
Dictionary of Economics

LOCK-OUT

(Dictionary of Economics) :
LOKAVTBir işyerinde işverenin , işçilerin yapılamsını istedikleri dileklerini kabul ettirmek veya aşırı taleplerini önlemek amacıyla ,işyerini yasalara uygun olarak kapatarak işçileri toplu olarak işten uzaklaştırmasıdır.
Medicine and Hematology Glossary

block

(Medicine and Hematology Glossary) :
blok