luz


Results for "luz"

Meteorological Glossary

SICAK OKLÜZYON

(Meteorological Glossary) :
(WARM OCCLUSION) [i]Sıcak cepheye göre hızlı hareket eden soğuk cephenin sıcak cepheyi yakalaması durumunda ortaya çıkan cepheye oklüzyon cephe denilmektedir. Oklüzyon cephelerde, cephe gerisindeki hava, cephe önündeki havadan daha sıcaksa "sıcak oklüzyon" adını alır. Sıcak oklüzyonlardaki hava olayları hemen hemen sıcak cephede olan hava olaylarına benzer. Yağış türü genellikle yağmur, çisenti ve kar olmak üzere cephenin ön tarafındadır.
Meteorological Glossary

SOĞUK CEPHE TİPİ OKLÜZYON

(Meteorological Glossary) :
(COLD-FRONT TYPE OCCLUSION) [i]Genelde Kuzey yarımkürede anakaraların doğu kıyılarında oluşan bu cephe tipinde, oklüzyon cephenin gerisindeki soğuk hava, cephe önündeki soğuk havadan daha soğuktur. Sıcak cepheye göre hızlı hareket eden soğuk cephenin sıcak cepheyi yakalaması durumunda ortaya çıkan cepheye oklüzyon cephe denilmektedir. Oklüzyon cephelerde, cephe gerisindeki hava, cephe önündeki havadan daha soğuksa "soğuk oklüzyon" adını alır. Soğuk oklüzyonlardaki hava olayları hemen hemen soğuk cephede olan hava olaylarına benzer. Yağış türü genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak olmak üzere cephenin geri tarafındadır.
Meteorological Glossary

YAŞLI/OKLÜZYON CEPHE

(Meteorological Glossary) :
(OCCLUDED FRONT) [i]Genç bir sistemde, zaman içerisinde sıcak cepheden daha hızlı hareket eden soğuk cephenin sıcak cepheyi yakalayarak soğuk ve sıcak cephelerin ortak özelliklerini taşıyan bir cephe şekline dönüşmüş halidir. Daha basit bir tanımla, soğuk cephe ve sıcak cephenin birbirine karışmasıdır. Oklüzyon olarak ta bilinir.
Dream Dictionary of Phrase

BLUZ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Gömlek.
Turkish - English dictionary

bluz

(Turkish - English dictionary) :
blouse.