maddi


Results for "maddi"

Dictionary of Economics

MADDİ OLMAYAN SERMAYE

(Dictionary of Economics) :
Patent hakkı , şerefiye , imtiyazlk gibi elle tutulup gözle görülmeyen sermaye unsurlarıdır.
Dictionary of Economics

MADDİ SERMAYE

(Dictionary of Economics) :
Arsa , bina , makina , alet gibi elle tutulup , gözle görülebilen sermaye unsurları maddi sermaye unsurlarıdır.
Dictionary of Economics

MADDİ MALLAR

(Dictionary of Economics) :
Bir işletmenin sahip olduğu arazi , makina , taşıt , bina gibi sabit varlıklardır.Maddi mallar , uzun veya kısa süreli olarak saklanabildikleri gibi , bir kişinin mülkiyetinden bir başkasının mülkiyetine de geçebilirler.
Islamic Glossary

MADDÎ TEMİZLİK

(Islamic Glossary) :
Bedenin, elbisenin ve oturulan yerin temizliği.Bir müslüman, maddî temizliğe çok dikkat eder. Câmilere evlere ayakkabı ile girmez.Halılar, döşemeler, tozsuz temiz olur. Evinde hamamı vardır. Kendisi, çamaşırları, yemeklerihep temiz olur. Onun için mikrop ve hastalık bulunmaz. (Kemahlı Feyzullah)Maddî temizliğe çok dikkat eden müslüman, mânevî temizliğe de dikkat eder. Dînimizinemir ve yasaklarına uyarak mânen temizlenmiş olur. (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî)
Islamic Glossary

MADDİYYÛN

(Islamic Glossary) :
Maddenin hep var olduğuna, sonradan yaratılmadığına ve yok olmayacağına inananlar,maddeciler.Kendilerini akıllı ve hiç yanılmaz sanan dinsizlerin birincisi maddiyyûn olup, bunlar, Allahüteâlânın varlığına inanmıyor; âlem, böyle kendiliğinden gelmiş ve böyle gidecektir, bununyaratanı yoktur diyorlar. Canlılar da, böyle birbirlerinden üreyip , sonsuz olarak sürecektir,diyorlar. Bütün bunlar ve yolunda gidenlerin hepsi de müslüman değildirler. (İmâm-ı Gazâlî)Ehl-i sünnet âlimleri (Resûlullah efendimiz ve O'nun sohbetinde yetişmiş mübârekarkadaşlarının yolunda giden İslâm âlimleri), kitablarında maddiyyûnun sözlerini ve müslümanolmayanların, İslâmiyet'e sokmak istedikleri uydurmaları delîller ve tartışm alar ile reddederekhepsini susturmuşlar, din düşmanlarının hazırladıkları fitne ve fesâd ateşlerini söndürmüşler,bozuk düşüncelerini çürütmüşlerdir... (Abdülhakîm Arvâsî)