makas


Results for "makas"

Ottoman - Turkish Dictionary

MAKASİR

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Maksure. C.) Bir hânedeki en mahrem taraflar. Bir evin en mahrem tarafları. * Câmilerde etrâfı parmaklıklarla çevrili yüksek yer.
Ottoman - Turkish Dictionary

MAKASS

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Makas.
Dream Dictionary of Phrase

MAKAS

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hakla batılın arasını ayıran kimseye, çocuk ve hizmetlilere, insanların arasını bulan kimseye, Elinde bir makas bulunduğunu görmek, bir çocuğu daha olmasına, ana bir erkek kardeşe, bekar için evlenmeye, binitinin (hayvan, otomobil vb.) çoğalmasına, Gökteen makas indiğini görmek ömrün sona ermesine, İnsanların makasla sakallarını yahut elbiselerini kestiğini görmek onların gıybetini yapmaya ya da her mevzuda görüş birliği içinde olan iki ortağa, Makasla saç yahut yün kırkmak mal yığmaya, Makasla bir şeykesmek bir işten ücret almaya delalet eder.
Turkish - English dictionary

makas

(Turkish - English dictionary) :
1. scissors; shears. 2. rail. switch. 3. auto. spring (forming part of a vehicle´s suspension). 4. zool. chela; pincer, pincher; claw. 5. prop, shore (placed at an angle). 6. slang (a) pinch on one´s cheek. 7. slang Shut your trap!/Shut up! (said to someone talking). almak/geçmek /dan/ slang to pinch (someone´s cheek). ateşi mil. crossfire. dili rail. switch rail, point rail. hakkı remnants of cloth (left after a garment has been cut out). ı kapa! slang Shut your trap! (said to someone talking). kolu rail. switch lever. payı 1. tailor. seam allowance. 2. margin, spare amount, a little extra. vurmak /a/ to cut, put the scissors to (cloth). yeri rail. crossover.
Turkish - English dictionary

makasçı

(Turkish - English dictionary) :
1. scissors man. 2. rail. switchman.