manta


Results for "manta"

Biology Glossary

Cıvık mantarlar

(Biology Glossary) :
Hem bitkisel hemde hayvansal özellik gösteren, gövdeleri ya tek yada çok çekirdek içeren, uygun olmayan şartlarda " Sklerotyum " adı verilen bir kist oluşturan canlılar.
Biology Glossary

Mantar

(Biology Glossary) :
Mikroskopik yada makroskopik olan parazit, saprfit yada simbiyoz olarak yaşayan, klorofilsiz, zehirli yada zehirsiz olan canlı yapı.
Philosophical Dictionary

Eksperimantalizm.

(Philosophical Dictionary) :
bkz. Deneyselcilik.
Philosophical Dictionary

Enstrümantalizm.

(Philosophical Dictionary) :
bkz. Aletçilik.
Philosophical Dictionary

Fundamantalizm.

(Philosophical Dictionary) :
Kutsal kitabın yanılmazlığını savunan Amerika'da yangın bir Hıristiyanlık öğretisi... Fundamantalizm (İng. Fundamentalism) salikleri örneğin, İsa'nın babasız doğan bir Tanrı oluşuna, on üç gün gömüldükten sonra yeniden dirildiğine ve bir gün insan vücuduyle yeniden yeryüzüne döneceğine, cennet ve cehennemin varlığına inanırlar. Kısaca, Kutsal kitabı, nokta ve virgülüne kadar olduğu gibi temel sayanlardır. Özellikle Amerika''da bilimin gelişmesine engel olmuşlar, biçok bilimsel buguların ders programlarına alınmasını yasaklatmışlardır. Örneğin kuzey Amerika'nın üç devletinin yasalarında evrim kuramının yasaklanması, bunların baskısıyledir. 1925 yılı gibi yakın bir tarihte Tennessee eyaletinde dünyanın döndüğünü söyleyen bir okul öğretmenini mahkûm ettirmişledir. bkz. Hıristiyanlık.