mavi


Results for "mavi"

Dictionary of Economics

BEDRETTİN-İ SİMAVİ

(Dictionary of Economics) :
Simavna kadısı Şeyh Bedrettin olarak bilinir. 1386-1420 yılları arasında yaşadığı sanılmaktadır. Din ayrılıklarının kaldırılmasını, insanlar arasında eşitliğin kurulmasını, toprakların ve öteki malların ortaklaşa paylaşılmasını istemiştir. Düşünceleri toplumda yankı bulmuş ve taraftar toplamıştır.
Names Dictionary

MAVİSU

(Names Dictionary) :
Kız ismi.Deniz
Meteorological Glossary

MAVİ BUZ

(Meteorological Glossary) :
(BLUE ICE) [i]Sahip olduğu büyük moleküller nedeniyle ışığı çok iyi yansıttığı için mavi renkte görünen, büyük kütleli saf buzul. Buz ne kadar saf olursa mavi rengi de o kadar belirgindir.
Islamic Glossary

SEMÂVÎ

(Islamic Glossary) :
Allahü teâlâdan gelen.Malın iki ortağı vardır. Biri semâvî âfetler, diğeri de vârisler. Eğer malından en az nasibiolan kimse olmak istemiyorsan ve buna gücün yetiyorsa, Allah yolunda sarfet. (Ebû ZerGıfârî)
Islamic Glossary

Semâvî Din

(Islamic Glossary) :
İnsanları dünyâ ve âhirette seâdete, mutluluğa kavuşturmak için, Allahü teâlâ tarafındangösterilen yol.Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselâmdan beri, her bin senede, bir peygamber vâsıtası ileinsanlara bir semâvî din göndermiştir. Bu peygamberlere resûl denir. Her asırda, en temiz birinsanı peygamber yaparak, bunlar ile dinleri kuvvetlendirmiştir. Resûlle re tâbi olan bupeygamberlere nebî denir. Bütün peygamberler hep aynı îmânı söylemişler, hepsiümmetlerinden aynı şeylere îmân etmeyi istemişlerdir. Fakat şerîatleri yâni kalb ve beden ileyapılması ve sakınılması lâzım olan şeyleri başka başka olduğundan, İslâmlıkları,müslümanlıkları da ayrıdır. (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî)