mercimek


Results for "mercimek"

Plants Glossary

mercimek (merdümek)

(Plants Glossary) :
Baklagiller familyasından; beyaz çiçekli, bir yıllık bir tarım bitkisi ve bunun besin olarak kullanılan yuvarlak, yassı tohumudur. Mart - Nisan aylarında ekilir. İlk çağlardan beri Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. İçeriğinde B vitaminleri ve fosfor vardır.Faydası : Beden ve zihin gücünü artırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Bağırsaklara yumuşaklık verir. Sinir zafiyetlerinde faydalıdır. Kan yapar. Anne sütünü artırır. Baharatlı çorba şeklinde yenmesi tavsiye edilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-SİYAH MERCİMEK ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak su 1. Bir kapta mercimekler haşlanır,1 bardak siyah siyah suyu dökülür, güzelce yıkanır.mercimek 2. Diğer bir kapta yağ üzerine1 çay bardağı erişte çentilmiş soğan dökülür, ateşteYumurta büyüklüğünde soğanlar hafif sararıncaya kadarkıyma kavrulur. Kıyma katılır, buna2 kaşık yağ kabukları soyulup küçük parçalar1 adet soğan halinde doğranmış domatesler, yoksa2 büyük domates veya salça ilave edilir, iyice parlakyarım kaşık salça renkli su elde edinceye kadar birYeterince tuz. iki dakika kavrulur.3. Hepsinin üzerine altı bardak su,tuz, erişte ve haşlanmış mercimekkonur, kaynatılır, pişince ocaktanindirilir. Üzerine kıyılmış maydanozserpilir, limon sıkılır.
Turkish - English dictionary

mercimek

(Turkish - English dictionary) :
lentil. i fırına vermek (for two people not married to each other) to begin to have sexual intercourse with each other secretly; to be having a secret love affair. gibi irresolute, inconsistent (person). kadar/gibi tiny and round.