mínimum


Results for "mínimum"

Meteorological Glossary

MİNİMUM TERMOMETRE

(Meteorological Glossary) :
(MINIMUM THERMOMETER) [i]En son icrasından/indirgenmesinden sonra otomatik olarak bulunduğu yerdeki en düşük hava sıcaklığını gösteren termometre. Cam tüp içindeki alkol ve yarım inç uzunluğunda iki ucu başlıklı indeksten oluşur. Yatay konumda tutulan termometrede, hava sıcaklığı arttığında haznedeki alkol yükselir ama e indeksi beraberinde götürmez yani e indeks alkol içinde kalır. Hava sıcaklığı düştüğünde ise büzülerek geri hazneye dönen alkol dönüşünde e indeksi de kendisiyle beraber hazneye doğru çeker. e İndeksin haznenin karşı tarafındaki ucundan okunan değer o yerin en düşük hava sıcaklığıdır. Cam tüp içindeki alkolün üst ucundan okunan değer ise her zaman halihazır sıcaklığı gösterir. Her sıcaklık okumasından sonra e indeks alkolün ucuna gelecek şekilde icra edilmelidir.
Tourism Glossary

Minimum Tour Price

(Tourism Glossary) :
Tur için hesaplanmış minimum hava yolcu ücretini kara taşımacılığı için hesaplanan ücretin ilavesi ile bulunan minimum ücret.
Dictionary of Economics

MINIMUM WAGE

(Dictionary of Economics) :
ASGARİ ÜCRETÇalışanın ve ailesinin en azından temel ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşamalarına olanak tanıyan ve işveren tarafından ödenmesi zorunlu olan en düşük ücret düzeyidir. İşgücü arzının fazla olduğu özellikle az gelişmiş ülkelerde, ücretlerin belirli bir düzeyin altına düşmesini önlemek amacıyla yasal düzenlemeler çerçevesinde "en düşük ücret" saptamaları yapılmaktadır.
English - Turkish Dictionary

minimum wage

(English - Turkish Dictionary) :
asgari ücret.
English - Turkish Dictionary

minimum wage

(English - Turkish Dictionary) :
asgari ücret.