mínimum


Results for "mínimum"

Medicine and Hematology Glossary

minimum

(Medicine and Hematology Glossary) :
minimum
Meteorological Glossary

MARJİNAL/MİNİMUM GÖREREK UÇUŞ KURALLARI

(Meteorological Glossary) :
(MARGINAL/MINIMUM VISUAL FLIGHT RULES -(MVFR)) [i]Pilotun yerde tahmin ettiği genel hava koşullarını içeren kavram. MVFR'nin kriterlerinin anlamı, 1000 ile 3000 feet arası bulut tavanı ve/veya 3 ile 5 mil görüştür. IFR (Instrumental Flight Rules) yani aletle uçuş kurallarının zıt anlamlısıdır.
Meteorological Glossary

MİNİMUM TERMOMETRE

(Meteorological Glossary) :
(MINIMUM THERMOMETER) [i]En son icrasından/indirgenmesinden sonra otomatik olarak bulunduğu yerdeki en düşük hava sıcaklığını gösteren termometre. Cam tüp içindeki alkol ve yarım inç uzunluğunda iki ucu başlıklı indeksten oluşur. Yatay konumda tutulan termometrede, hava sıcaklığı arttığında haznedeki alkol yükselir ama e indeksi beraberinde götürmez yani e indeks alkol içinde kalır. Hava sıcaklığı düştüğünde ise büzülerek geri hazneye dönen alkol dönüşünde e indeksi de kendisiyle beraber hazneye doğru çeker. e İndeksin haznenin karşı tarafındaki ucundan okunan değer o yerin en düşük hava sıcaklığıdır. Cam tüp içindeki alkolün üst ucundan okunan değer ise her zaman halihazır sıcaklığı gösterir. Her sıcaklık okumasından sonra e indeks alkolün ucuna gelecek şekilde icra edilmelidir.
Meteorological Glossary

MİNİMUM/EN DÜŞÜK

(Meteorological Glossary) :
(MINIMUM) [s]Sıcaklık, basınç veya rüzgar hızı gibi herhangi bir değişkeni ölçen aletin belirlenmiş bir süre içerisinde göstermiş olduğu en düşük değer.
Computer, Internet Glossary

minimum

(Computer, Internet Glossary) :
(Türk Bilişim Terimlerinden) en küçük