nokta


Results for "nokta"

Ottoman - Turkish Dictionary

NOKTA

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Nukta) Benek. * Durak, mevki. Mahâl. * Göze ârız olan leke. * Durak işareti. * Tek karakol, tek nöbetçi. * Yazıdaki durak işâreti. * Mat: Hiçbir uzunluğu olmayan şekil.
Meteorological Glossary

NOKTA

(Meteorological Glossary) :
(POINT) [i]Avustralya'da yağış ölçü birimi olarak kullanılan ve inçin binde birine eşit olan birim. Avustralya'da yağışa ilişkin yazılı dokümanlarda birim olarak nokta kullanılır. Aynı terim İngiltere ve Fransa'da da uzunluk ölçüsü birimi olarak kullanılırken genelde nokta kelimesi, herhangi bir nesnenin katıdan sıvıya, veya sıvıdan gaz haline geçişte tam geçiş anını belirtmek için kullanılır.
Dream Dictionary of Phrase

NOKTA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Tek nokta işin sonuna, varılacak son sınıra; üst üste iki nokta açıklama isteyen bir duruma, yan yana üç nokta işi yarım bırakmaya, kestirmeden gitmeye yahut derin sezgi ve bilgiye delalet eder. ( Aynıca Bakınız; Benek.)
Turkish - English dictionary

nokta

(Turkish - English dictionary) :
1. point, dot. 2. spot, speck. 3. math. point. 4. punctuation period, Brit. full stop. 5. place, spot. 6. point, item, particular (under discussion). 7. point (along a road where a policeman or soldier is always to be found). kaynağı 1. spot welding. 2. (a) spot-weld. kaynağı yapmak /a/ to spot-weld. koymak /a/ 1. to put a period or dot. 2. to finish, wind (something) up. sı noktasına exactly, completely; in every way. olmak slang 1. to beat it, get lost. 2. (for a dope-taker) to be so high he can´t move a muscle. iki üst üste punctuation colon. sıra lar punctuation ellipsis dots, ellipsis points, suspension dots, suspension points.
Dictionary of Economics

NOKTA ELESTİKLİĞİ

(Dictionary of Economics) :
Arz ya da talep eğresi üzerindeki bir noktanın elastikiyeti. Nokta elastikiyeti geometrik olarak aşağıdaki şekil üzerinde gösterilebilir.(ŞEKİL VARR!!! ORİJİNAL KİTAPTAKİ SAYFASI 225)Şekilde talep eğrisi üzerindeki A noktasının elastikiyet katsayısı, o noktadan geçirilen bir teğetin dikey ve yatay eksenleri kestiği mesafelerin o nokta ile oranlanmasıyla bulunur. Buna göre A noktasının nokta elastikiyetie = AC/ABdir. Cebirsel olarak nokta talep elastikiyetiFormül var (orijinal kitaptaki sayfası 226)(Ayrıca bk. Elastiklik, Yay Elastikliği, Arz Elastikliği, Talep Elastikliği, Çapraz Elastiklik).