numara


Results for "numara"

Chemical Dictionary,

Atom numarası (Z)

(Chemical Dictionary,) :
Bir atomun çekirdeğindeki proton sayısıoır. Yada nötr bir atomda çekirdeğin etrafındaki toplam elektronların sayısına eşittir.
Meteorological Glossary

İSTASYON İNDEKS NUMARASI

(Meteorological Glossary) :
(STATION INDEX NUMBER) [i]Ulusal sınırlar içerisinde meteorolojik gözlem yapan istasyonların isimleri yerine onları tanımlayıcı olarak kullanılan üç haneli rakam. Uluslararası meteorolojik bilgi değişiminde bu üç rakam istasyon adı yerine geçer. Örneğin: Uluslararası ve ulusal kullanımda 17130 tanımlayıcı rakam kodunda, 17 rakamı ülkenin veya bölgenin Türkiye olduğunu, 130 rakamı ise meteoroloji istasyonun Ankara olduğunu belirtir. Bir ülkedeki istasyon numaraları, ülkenin sol üst köşesinde en küçük değerle başlar, enlemlere paralel olarak artarak, sağ alt köşede en yüksek değere ulaşır. Ülkemizde 022 Zonguldak iken 370 İskenderun'dur.
Meteorological Glossary

ULUSLARARASI İNDEKS NUMARALARI

(Meteorological Glossary) :
(INTERNATIONAL INDEX NUMBERS) [i]Uluslararası Komitenin üzerinde anlaştığı, meteoroloji istasyonlarını tanımlamada kullanılan sayılar. Meteorolojik haritalara, rasatlarda, meteorolojik bilgilerin iletişiminde ve raporlarda istasyon adları yerine istasyon numaraları kullanılır. Örneğin: 17190 sayısının açılımı yapıldığında, 17 sayısının Türkiye'nin bölge göstericisi, 190 sayısının da Afyon için kullanılan uluslararası istasyon numarası olduğu anlaşılır.
Dream Dictionary of Phrase

TEKLİK / BİR NUMARA OLMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Vahdet.
Turkish - English dictionary

numara

(Turkish - English dictionary) :
1. (identifying) number (e.g. house number, license-plate number). 2. grade (in a course). 3. (numerical) size (of a pair of shoes). 4. number (performance done as one part of a show). 5. slang trick, fast one, number. çevirmek slang to be up to no good, pull something. sını vermek /ın/ to decide that (someone) is no-good/no-count/a bad egg. yapmak slang 1. to pretend, fake. 2. /a/ to pull something on, have (someone) on. sı yapmak/sına yatmak slang to pretend to be, fake: Hasta numarası yapıyor. He´s pretending to be ill.