odun


Results for "odun"

Turkish - Spanish dictionary

ödünç para

(Turkish - Spanish dictionary) :
préstamo
Dictionary of Economics

ÖDÜNÇ SERMAYE

(Dictionary of Economics) :
Bir işletmenin faaliyetinde yararlanması için üçüncü kişiler tarafından geçici olarak tahsis edilmiş fonlar veya mallar.
Dictionary of Economics

ÖDÜNÇ VERİLEBİLİR FON ARZI

(Dictionary of Economics) :
Ekonomide çeşitli amaçlarla kredi talebinde bulunan ekonomik birimlere, (Kişiler, işletmeler, devlet) kredi ihtiyaçlarını karşılamak için ödünç olarak verilebilecek fon miktarı. Ödünç verilebilir fonlar başlıca beş kaynaktan sağlanabibilir: a) Halkın kullanılabilir gelirinden harcamadığı kısım, yani tasarruflar yoluyla. b) Gömüleme çözülmesi yani ekonomik birimlerin bankaya mevduat olarak yatrımadıkları, bizzat sağladıkları paranın dolaşıma çıkarılması yoluyla. c) Banka sistemi tarafından oluşturulan ek satın alma gücü yoluyla, yani Merkez Benkasınca oluºturulan ek para, ticari bankalarca oluşturulan ek kredi yoluyla. d) Firmaların amortismana ayırdıkları ve stok tüketiminden elde ettikleri ilidite ile dağıtılmayan karları yoluyla. e) Menkul değer satışından elde edilecek fonlar aracılığıyla.
Dictionary of Economics

ÖDÜNÇ VERİLEBİLİR FON ARZI

(Dictionary of Economics) :
Kredi talebinde bulunan ekonomik birimlerin kredi gereksinimlerini karşılayabilmeleri için, bu birimlere ödünç olarak verilen fon miktarıdır. Bu fonlar, tasarruflar, ek kredi, dağıtılmayan kârlar, gömüleme çözülmesi ve menkul kıymetlerin satışından sağlanacak fonlar yoluyla sağlanabilir.
Dictionary of Economics

ÖDÜNÇ VERİLEBİLİR FON TALEBİ

(Dictionary of Economics) :
Ekonomide kendi tasarrufları yatırımlarına, gelirleri harcamalarına yeterli olmayan birimlerin, (Kişiler, işletmeler, devlet) fon talebi. Bu birimler fon açıklarını kapatmak amacıyla fazlalığı olan sektörlerden ek fon talep ederler. Ödünç verilebilir fonlar, öncelikle yatırım amacıyla talep edilirken, borçların geri ödenmesi, tüketimin finansmanı, para olarak gömüleme yapılması amaçlarıyla da fon talebinde bulunulabilir. Fon talep eden ekonomik birimlerin başlıcaları şunlardır:- Devlet organları, finansman açığını karşılamak için kısa, orta ve uzun vadeli ödünç verilebilir fon talep edebilirler.- Bireyler üketimlerinin finansmanı için fon talep edebilirler.- Firmalar yatırım ve işletme kredisi olarak fon talep edebilirler.- Sermaye piyasasının ve borsaların gelişmiş olduğu ülkelerde, spekülasyonun finansmanı için fon talep edilebilir.