okyanus


Results for "okyanus"

Ottoman - Turkish Dictionary

OKYANUS

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Büyük deniz. Bahr-ı muhit. * Arapça büyük lügat kitabı.
Meteorological Glossary

OKYANUS

(Meteorological Glossary) :
(OCEAN) [i]Kıtalar, ekvator veya diğer hayali çizgilerle çevrelenmiş, yerküre üzerindeki çukurları dolduran birbirine bağlantılı büyük tuzlu su kütleleri. Denizler okyanusların alt bölümleridir.
Turkish - English dictionary

okyanus

(Turkish - English dictionary) :
ocean.
Meteorological Glossary

OKYANUS ANALİZİ

(Meteorological Glossary) :
(OCEAN ANALYSIS) [i]Üzerine gemilerden alınan 'ship' rasatlarının işaretlendiği, hava haritalarının okyanuslarla kaplı bölümlerinde yapılan analizlere verilen isim. Sayılarının az olması ve sürekli olarak belli gemi rotaları üzerinden elde edildiği için bu tür gözlemlerle kaplı okyanus alanları üzerinde analiz veya tahmin yapmak karalar üzerinde tahmin yapmaktan daha zordur. Gerçi, günümüzde gelişen uydu teknolojisiyle beraber artık bu tür analizlere fazla önem verilmemektedir çünkü veri eksikliği gibi bir durum söz konusu değildir.
Meteorological Glossary

OKYANUS HAVA İSTASYONU

(Meteorological Glossary) :
(OCEAN WEATHER STATION) [i]Okyanuslar üzerinde gözlem yapmaya yarayan istasyonlar. 1946 Şubatında yapılan uluslararası konferansta Kuzey Atlantik Okyanusunda dokuz istasyon yeri belirlenmiş ve bunlarda sürekli olarak gözlem yapılmasına karar verilmiştir. Bu istasyonların çoğu, Amerika, Kanada ve Avrupa ülkeleri tarafından işletilmektedir.