oluşum


Results for "oluşum"

Dictionary of Economics

GELİR BÖLÜŞÜMÜ

(Dictionary of Economics) :
Ekonomide belirli bir dönem içinde yaratılan gelirin kişi, toplumsal grup ve üretim unsur sahipleri arasında dağıtılmasıdır.
Dictionary of Economics

GELİRİN YENİDEN BÖLÜŞÜMÜ

(Dictionary of Economics) :
Düşük gelirli kişilerin yaşam standartlarının belirli bir seviyeye çıkması için, yaratılan gelirlerin bir kısmının bu kişilere transfer edilmesidir.
Medicine and Hematology Glossary

RULO OLUŞUMU

(Medicine and Hematology Glossary) :
Periferik kan yaymalarında eritrositlerin bozuk para dizileri gibi sıralanmasına rulo oluşumu denir. Plazmada büyük molekül ağırlığındaki proteinlerin artması rulo oluşumuna neden olur. Bu durum sıklıkla plazma hücre diskrazilerinde (monoklonal protein artışı) inflamasyonlarda (poliklonal protein artışı) ve gebelerde (fibrinojen artışı) görülür. Protein değişikliklerine bağlı olmaksızın eğer kişide retikülosit artışı varsa bunlar da rulo yapabilir. Kan yaymalarının hazırlanması sırasında lam veya lamel üzerine alınan kanın yaymasında gecikme olursa da rulo oluşabilir.
Meteorological Glossary

ANTİSİKLON OLUŞUMU

(Meteorological Glossary) :
(ANTICYCLOGENESIS) [i]Yeni bir antisiklonun oluşması ve gelişmesi veya var olan bir antisiklonun kuvvetlenmesi.
Meteorological Glossary

BÖLGESEL KURULUŞLAR/OLUŞUMLAR

(Meteorological Glossary) :
(REGIONAL ASSOCIATION) [i]WMO-World Meteorological Organisation -Dünya Meteoroloji Teşkilatının Bölgesel Kuruluşları için kullanılan bir terim. DMT, dünya üzerinde 6 ayrı bölgesel teşkilata sahiptir. Bu bölgesel teşkilatlar, kendi bölgesi içerisinde yer alan üye ülkelerin katılımlarıyla oluşur. DMT'nın bölgesel teşkilatları şu şekilde sıralanabilir: Afrika, Asya, Güney Amerika, Kuzey ve Orta Amerika, Güneybatı Pasifik ve Avrupa. Her bölgesel kuruluş, DMT'nın yönergeleri doğrultusunda gerektiğinde toplanır.