omlet


Results for "omlet"

Dream Dictionary of Phrase

OMLET

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Yumurta.
Recipes Glossary

DOMATESLİ OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 adet yumurta 1. Küçük bir kapta 2 kaşık yağ ile,2 kaşık yağ kabukları soyulmuş, çekirdekleri2 domates çıkarılmış ve ince doğranmışYarım çay bardağı domatesler ateş üzerinde öldürülür,çiçek yağı soğumaya bırakılır.Yeterince tuz, 2. Bir kaba beş yumurta kırılır,karabiber. üzerine yeterince tuz, karabiberserpilir. Bir numarada hazırlanandomateslerle hafifçe karıştırılır.3. Genişçe bir tavada çokçakızdırılmış çiçek yağının üzerinekarışan bu malzemeler dökülür. Birçatalla dibinin tutmaması için hemenkazırcasına karıştırılır. Tava ateşüzerinde daima sallanır. Altıpembeleşinceye kadar pişirilir. Arzuedilirse bir uçtan maşaylakaldırılır, yarım daire şekliverilerek kapatılır. Veya alt üstedilerek kızarmayan tarafı dakızartılır. Sıcak sıcak sofrayagötürülür.
Recipes Glossary

PASTIRMALI OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 adet yumurta 1. Pastırma, bıçakla gayet küçük1 çay bardağı dolusu parçalara kıyılır.ince doğranmış 2. Bir kapta beş yumurta, karabiberpastırma ekilip bir çatalla az karıştırılır.2 kaşık yağ 3. Kıyılmış, doğranmış pastırmalarYeterince tuz, az yağda hafifçe pişirilir,karabiber. soğutulur.4. Çatalla çırpılan yumurtalarakavrulmuş, soğutulmuş pastırmalardökülür, karıştırılır.5. Yağın kalanı tavada kızdırılır.Karıştırılan yumurtalı pastırmakızgın yağa dökülür. Tavanınsapından sallamak suretiyle dökülenmalzemeler iyice yayılır,kızartılır. Ters yüz edilir, üstü dekızartılır. Servis tabaklarınaalınarak sıcak olarak yenir.NOT:Ciğerli omlet de aynı yapılır.Ciğerler incecik şeritler halindekıyılır, yarım kaşık yağda hafifçekavrulur, yumurtaya yukardaki tarifüzere karıştırılır ve yapılır.İstenirse domates, maydanoz konur.
Recipes Glossary

PATATESLİ OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 yumurta 1. Bir tavada bir kaşık yağla,2 patates soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş1 kaşık yağ patatesler karıştırılarak iyiceYarım çay bardağı kızartılır, soğumaya bırakılır.ayçiçek yağı 2. Diğer bir kaba beş yumurtaYeterince tuz, kırılır, üzerine karabiber, tuz vekarabiber. kızartılmış patatesler dökülür.Çatalla birkaç defa çırpılır.3. Bir tavada yarım çay bardağıçiçek yağı iyice kızdırılır, üzerineiki numaradaki malzemeler dökülür.Hemen dibi kazınarak karıştırılır.Sonra tavanın sapı sallanarakomletin tavaya iyice yayılması teminedilir. Altı kızarınca bir tabak ilealt üst ederek, kızarmayan tarafı dahafifçe kızartılır, servis yapılır.
Recipes Glossary

PEYNİRLİ OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 yumurta 1. Beş yumurta kırılır, üzerineYarım çay bardağı yarım kaşık un, tuz serpilir. Birzeytinyağı çay bardağı ufalanmış peynir konur,Yarım kaşık un karıştırılır.1 çay bardağı 2. Genişce bir tavada zeytinyağıufalanmış peynir iyice kızdırılır. Kızan yağ üzerineYeterince tuz. bir numaradaki karışık malzemedökülür. Bir taraftan da tavasapından tutularak sallanır. Bütüntavanın üzerini kaplayacak haldemalzemelerin dağılması sağlanır.Altı, altın sarısı gibi kızartılır.Çatalla veya bir maşa ile yaygınolan omletin bir ucundankaldırılarak yarım daire şekliverilmek üzere birbiri üzerinekapatılır. Yine alt üst edilir.İsteyen bu kapama işini yapmaz, düzbir tabakla alt üst eder, tekrarüste gelen kısım alta gelmek üzereomlet tavaya kaydırılır. Kızarmayanyeri kızartılmış olur. Sıcak olarakservis yapılır.NOT:Peynir, rendelenmiş kaşar peyniriveya ufalanmış herhangi birpeynirden olur. Sevenler içinkıyılmış maydanoz da peynirekarıştırılır.