ora


Results for "ora"

Turkish - English dictionary

orain

(Turkish - English dictionary) :
slang heroin, junk.
Meteorological Glossary

ORAJ

(Meteorological Glossary) :
(THUNDERSTORM) [i]Cumulonimbus ve iyi gelişmiş cumulus bulutlarının yarattığı, gök gürültüsü, şimşek, hamleli yer rüzgarı, türbülans, kuvvetli yağmur sağanağı, dolu, buzlanma, orta veya kuvvetli dikey hareket ile karakterize edilen nispeten kısa süreli -yaklaşık 2 saat- lokal fırtına. Bir orajın istasyona yaklaşması durumunda önce rüzgar rasatçıdan uzaklaşıyor gibi eser ve barometre düşmeye başlar. Oraj biraz daha yaklaşınca barometre biraz yükselir ve rüzgar tam tersi yönde yön değiştirerek rasatçıya doğru esmeye başlar. Kuvvetli yağışın başlamasıyla da barometre tekrar düşer. Orajların meydana geldiği bulutlarda taban sıcaklığı yaklaşık olarak 0 °C, tepe sıcaklığı ise -20 °C 'dir. Bulutun elektrik yüküne bakıldığında tavanın pozitif, tabanın negatif olduğu görülür.
Meteorological Glossary

ORAJ BANDI

(Meteorological Glossary) :
(FEEDER BANDS) [i]Tropikal kuşakta, tropikal sistemin içinde veya etrafında, döner şekilli oraj bandı veya hattı. Konvektif bant olarak ta bilinen bu hat, normal bir kasırganın etrafında üç veya daha fazla kuşak şeklinde görülür. Tropikal siklonun merkezinden 20 ila 40 km. uzaklığında yağmur kuşakları olarak izlenir. Orajın gelişme aşamasında öncelikle alçak seviye bulut bandı olarak ortaya çıkan bu bantlar, oraj bölgesindeki dikine yukarı hareketlerle sürekli beslenir, gelişir ve hareket eder.
Meteorological Glossary

ORAJ BULUTU

(Meteorological Glossary) :
(THUNDER CLOUD) [i]Cumulonimbus ve iyi gelişmiş cumulus bulutları yerine ve onlarla eş anlamlı olarak kullanılan terim.
Meteorological Glossary

ORAJ SİRRÜSÜ

(Meteorological Glossary) :
(THUNDERSTORM CIRRUS) [i]Cb bulutunun üzerinden uzanan, onun bir parçası olan veya Cb bulutunun tepesindeki örsün, donma seviyesinin üzerinde bir seviyede dağılmasıyla oluşan bulut tipi. Cirrus Nothus olarak sınıflandırılır.