pasta


Results for "pasta"

Turkish - Kurdish Dictionary

pastahane

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
kulîçexane.
Dream Dictionary of Phrase

PASTA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Yolculuğa, misafire; zahmet ve zorlukla elde edilen mal ve servete, Elinde bulunan pastayı yemediğini görmek, mal ve servete kıyamamaya, Pasta yiyemeyen kimse için kek türü yiyecekler üzüntü ve kedere, Kek görmek bazen, terkettiği eski durumuna dönmeye ddelalet eder.
Recipes Glossary

KEK-ÇİLEKLİ PASTA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI100 gr. (4/5 su 1.Yumurtaları toz şekerle çırpın.bardağı) un Mayayla birlikte elediğiniz unu bir3 yumurta kerede katıp karıştırın. Fırın100 gr. (2/5 su tepsisini, iyice yağlanmış özelbardağı) tozşeker kağıtla kaplayın ve hazırladığınızMargarin ya da karışımın yarısını, kare şekiltereyağı vermeye çalışarak dökün. Yüzeyini2 çaykaşığı maya düzeltin. Tepsiyi, önceden250 gr. çilek ısıttığınız 220 derecelik fırına300 gr. hazır krema verip yaklaşık 5 dakika tutun.50 gr. (1/2 su Çıkardıktan sonra kare şeklindekibardağından az) pudra hamuru, bir ızgaranın üstüne tersşekeri yüz edip soğumaya bırakın. Karışımınartan yarısını da aynı işleme görefırında bırakın, çıkarıp soğutun.2. Öte yandan çilekleri ayıklayıpyıkayın. Bir çatalla üçte biriniezin ve pudra şekeriyle birliktekremayı ekleyin: Kremanın üçteikisini, hamurlardan birinin üzerinedüzgünce sürün, üzerine kalan minikdoğranmış çilekleri yerleştirin.İkinci kat hamuru da yerleştirin vetatlıyı birkaç saat buzdolabındabekletin.3. Tatlıyı buzdolabından çıkardıktansonra bir spatülayla, kalan peynirlikremayı yüzeyine sürün. Tatlıyı 2saat buzdolabında tutun ve isteğegöre süsledikten sonra servis yapın.
Recipes Glossary

KEK-ŞEFTALİLİ RULO PASTA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 yumurta, 1. Tuz, şeker, yumurtalar1 çay bardağı şeker, karıştırılırlar, köpük haline2 çay bardağı un, gelinceye kadar çırpılır. İçerisine1 su bardağı şeftali elenmiş 2 çay bardağı un azar azarmarmelatı, karıştırılarak yedirilir.1 çay bardağı 2. Dikdörtgen bir tepsi yağlanır,kıyılmış fındık, üzerine bir yağlı kağıt serilir.10-15 tane ağartılmış Yağlı kağıdın da üzeri yağlanır. Birbütün fındık, numaradaki karışık malzemeler1 kaşık tereyağı, tepsideki yağlı kağıdın üzerineYarım çay kaşığı tuz, dökülür, spatula ile tepsininYarım çay bardağı üzerine düzgünce yayılır. Bir çaypudra şekeri. bardağının yarısından fazla kıyılmışfındık hamur üzerine serpilir, ellehafifçe basarak yerleştirilir.Kızgın fırına verilir. On dakikakadar pişirilip fırından çıkarılır.Nemli bir bez üzerine başaşağıedilir. Böylece altta olan yağlıkağıt üste gelir. Yağlı kağıt pişenpandispanyanın üzerindenzedelenmeden alınır.3. Hemen üzerine marmelatınyarısından fazlası dökülür, yayılır.Pandispanya henüz ılıkkenyanlamasına sarılır. Böylecemarmelat pandispanya katlarıarasında kalır. Sarılırken yanlardanmarmelat taşacak olursa spatula ilealınır. Hemen rulo kuru bir bezesarılır, soğuyuncaya kadarbekletilir ve açılmaması sağlanmışolur.4. Rulo pasta, sarılı bezden alınır.Servis tabağına konur. Kenardantaşan ve kalan marmelat rulonunüzerine sürülür. En üste, kalankıyılmış fındık serpiştirilir.Aralarına her bir dilime denkgelecek şekilde bütün fındıklardizilir. Hepsinin üzerine de pudraşeker ekilir. Keskin bir bıçakladilimler kesilir, servis yapılır.NOT:Pasta rulo yapılırken uzunlamasına(mevsimi ise) muz konursa kesilirkendaha hoş bir görünüm sağlar.
English - Turkish Dictionary

pasta

(English - Turkish Dictionary) :
i. makarna.