peygamber


Results for "peygamber"

Dream Dictionary of Phrase

PEYGAMBERİMİZİN HALİFELERİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Dört halifeyi görmek şehid olmaya, onların aydıklık yolundan giderek zdünya ve ahiret saadetini gerçekleştirmeye, İslam toplumunun güç ve kuvvet bulmasına; İmam Hasan ve Hüseyin (r.a.) görmek hayır ve ihsana nail olmaya, onların iltifat ve ihsanlarına muuhatap olduğunu görmek mal ve nimete, yoksulları gözetmeye, refah ve mutluluğa delalet eder. Daha geniş tabir için Ebubekir, Ömer, Osman, Ali, Hasan ve Hüseyin ( r. anhüm) maddelerine bakınız.
Dream Dictionary of Phrase

PEYGAMBERİMİZİN HANIMLARI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Efendimiz Aleyhisselamın tertemiz ve pak zevcelerinden birini görmek hayır ve hasenata, iffet ve ismete, saygı ve itibara, şüpheli ve haram olan şeylerden kaçınmaya, bereketli rızka ve aile mutluluğuna; Bazen bu rüya kişinin kendi anne ve ninesine; Bekarr erkeğin Efendimizin hanımlarından birini görmesi temiz bir kadınla evlenmeye, genç bir kızın görmesi, kendi durumuna uygun, temiz bir erkekle evlenmesine delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Aişe, Hatice, Hafsa -r. anhüm-)
Islamic Glossary

PEYGAMBER

(Islamic Glossary) :
Allahü teâlânın, emirlerini ve yasaklarını kullarına bildirmeleri için insanlar arasından seçtiğive kendilerine mûcizeler verdiği üstün zâtlar. (Bkz. Resûl ve Nebî)Allahü teâlânın emirlerini tebliğ etmekte, duyurmakta ve insanları Allahü teâlânın dînineçağırmakta peygamberler arasında bir ayrılık yoktur. Peygamberlere îmân etmek, aralarındahiçbir fark görmeyerek, hepsinin doğru sözlü olduğuna inanmak demektir . Onlardan birineinanmayan kimse, hiçbirine inanmamış olur. (Seyyid Abdülhakîm)Her peygamber, kendi zamânında, kendi mekânında, her insandan her bakımdan üstündür.Muhammed aleyhisselâm ise her zamanda ve her mekânda her insandan her bakımdanüstündür. (Seyyid Abdülhakîm)Peygamberlik; çalışmakla, açlık, sıkıntı çekmekle ve çok ibâdet yapmakla ele geçmez.Yalnız Allahü teâlânın ihsânı ile olur. İnsanların dünyâdaki ve âhiretteki işlerinin düzgün vefaydalı olması için ve yanlış, zararlı işlerden koruyup, selâmete, hid âyete, râhata ve seâdetekavuşturmak için peygamberler gönderilmiştir. (İmâm-ı Rabbânî)Peygamberler mezarlarında bizim bilmediğimiz bir hayat ile diridir. Mübârek vücudlarınıtoprak çürütmez. Bunun içindir ki, hadîs-i şerîfte; "Peygamberler, mezarlarında namazkılarlar ve hac ederler" buyruldu. (Dâvûd bin Süleymân)Âhiret bilgileri ve Allahü teâlânın beğenip beğenmediği şeyler ve O'na ibâdet şekilleri eğeraklın çerçevesi içinde olsalardı ve akl ile doğru olarak bilinebilselerdi, binlerce peygamberingönderilmesine lüzum kalmazdı. İnsanlar, dünyâ ve âhiret seâd etini kendileri görebilir,bulabilirdi ve Allahü teâlâ, hâşâ peygamberleri boş yere lüzumsuz göndermiş olurdu. (SeyyidAbdülhakîm Arvâsî)
Islamic Glossary

SON PEYGAMBER

(Islamic Glossary) :
Kendisinden sonra başka peygamber gelmeyecek olan Muhammed aleyhisselâm. (Bkz.Hâtem-ül-Enbiyâ)
Plants Glossary

peygamberçiçeği (mavi kantoron)

(Plants Glossary) :
Bileşikgiller familyasından; özellikle ılık bölgelerdeki tahıl tarlalarında yetişen bir bitkidir. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir.Faydası : İştah açar. İdrar söktürür. Nikris hastalığında faydalıdır. Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. Bazı göz hastalıklarında kullanılır. Ağrıları keser. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Fazla miktarda kullanıldığı zaman kalbe zarar verir.