peynir


Results for "peynir"

Dream Dictionary of Phrase

PEYNİR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Rızık ve berekete, artan mala ve uzun ömre, hazır ve kolay elde edilen mala, senenin ucuzluk ve bolluğuna; Bekarın peynir görmesi nikaha, hamile kadın için çocuğa, gebelikten kurtulmaya, Peynir bazen faiz bulaşmış mala, Kuru peynir yolculuğa ve rızka, taazesi, kişinin yaşadığı yerde kavuşacağı rızka, Lezzeti iyi olmayan peynir zillet ve meskenete, Peynir ekmek yemek geçim sıkıntısına, Peyniri çeytin ve ekmekle birlikte yemek çabuk ele geçecek mala; Peynir şekere sevince, kolaylıkla elde edilecek rızka;Peynir mayası mala, ibadet ve takvaya delalet eder.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-KIYMALI VEYA PEYNİRLİ PİDE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 bardak un 1- Bilindiği gibi ılık suda maya1 paket margarin (250 eritilir, şeker karıştırılır.gram) 2- Un elenir, ortasınaCeviz kadar yaş maya sulandırdığımız maya dökülür.Tuzu,1 çay kaşığı şeker cevizden büyükçe erimiş yağı konur,Yeterince tuz hepsi birlikte ılık su katılarakKıymalı veya peynirli kulak memesi katılığında bir hamuriçlerden birisi yoğrulur, kabarmaya bırakılır.(Burada kıyma, 3- Kabaran hamurdan yumurtadankavrulmuş börek büyükçe parçalar alınır, bezeleriçlerinde tarif yapılır. Bezenin bir tanesi alınır,edildiği gibi uzunlamasına açılır. Üzerineolacak). istenilen harç konur. Yağdan da,küçük kesme şekerin dörtte biribüyüklüğünde parçalar koparılıp harçüstüne aralıklı yerleştirilir. Yinearalıklı, parmak uçlarıylayanlarından birleştirilir. Ilık biryerde 20-30 dakika kadar yağlanmışbir tepsi üzerine dizilen pidelerbekletilir. (Diğer pideler de aynışekilde yapılır.)4- Bu bekleme işleri tamam olduktansonra pideler biraz daha kabarmışolur. Hemen sıcak fırına verilir.Üzerleri kızarmaya başlayıncafırından çıkarılır, üzerine yağsürülür. Tam pişmesi için tekrarfırına konur. İyice kızarıp, pişincefırından çıkarılır. Münasipparçalara kesilerek bir kaba istifedilir. Kabın üzeri kapatılır,böylece kurumaması temin edilir,sıcak olarak yenir.NOT:Bu pideler yumurtalı da olur. Ozaman pidenin harcı konduktan sonraüzerlerine hafif karıştırılmış bireryumurta yayılır.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-PEYNİRLİ BİSKÜVİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak un 1. Peynir, yoğurt, yağ, bir yumurta1 tatlı kaşığı kuru ve yumurtanın yalnız akı, bir çaymaya kaşığı karbonat ile bir kapta iyice1 bardak ılık su karıştırılır.1 tatlı kaşığı tuz 2. Bu karışıma azar azar elenmiş un3 orta boy domates katılır, kulak memesi yumuşaklığında2 bardak kaşar bir hamur yoğrulur.peyniri 3. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde( rendelenmiş ) parçalar alınır, elde yumuşak şekle2 fincan zeytinyağı. getirilir. Üzerine basılarakyassılır. Hafif yağlanmış birtepsiye dizilir.4. Bisküvilerin üzerine yağlakarıştırılmış bir yumurtanın sarısısürülür. Çörekotu ve susam serpilir.Orta ısıdaki bir fırına sürülüppişirilir.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-PEYNİRLİ PİZZA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak un 1. Maya ılık bir bardak suda ezilir,1 tatlı kaşığı kuru içine bir tatlı kaşığı şeker ilavemaya edilir.1 bardak ılık su 2. Üç bardak un elenir, unun ortası1 tatlı kaşığı tuz açılır, içerisine bir tatlı kaşığı3 orta boy domates tuz, bir fincan zeytinyağı ve2 bardak kaşar yeterince ılık su konur,peyniri sulandırılmış maya kulak memesi( rendelenmiş ) yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.2 fincan zeytinyağı. Hamur iki misli kabarıncaya kadarüzeri örtülü ve bir beze sarılıolarak ılık bir yerde bekletilir.3. Hamurun istenilen şekildemayalanıp kabarması temin edildiktensonra yumurtadan büyük parçalarabölünüp beze yapılır. Bezeler,kenarları biraz kalın olmak üzeremerdane ile yarım santimkalınlığında açılır. Üzeri ellezeytinyağı sürülerek yağlanır.Yağlanmış, açılmış hamur üzerine birkat ince doğranmış domates döşenir,üzerine peynir serpiştirilir.Yağlanmış bir tepsiye alınarak yarımsaat kadar ılık bir yerdebekletilir.4. Sonra orta ısıdaki fırındapişirilir. Sıcak olarak yenir.NOTBu peynirli pizza diğer peynirlerdende olur Peynire, kıyılmış maydanozkarıştırılır. Arzuya göre herpizzanın üzerine elle hafifkarıştırılmış birer yumurta dakonabilir.
Recipes Glossary

PEYNİRLİ OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 yumurta 1. Beş yumurta kırılır, üzerineYarım çay bardağı yarım kaşık un, tuz serpilir. Birzeytinyağı çay bardağı ufalanmış peynir konur,Yarım kaşık un karıştırılır.1 çay bardağı 2. Genişce bir tavada zeytinyağıufalanmış peynir iyice kızdırılır. Kızan yağ üzerineYeterince tuz. bir numaradaki karışık malzemedökülür. Bir taraftan da tavasapından tutularak sallanır. Bütüntavanın üzerini kaplayacak haldemalzemelerin dağılması sağlanır.Altı, altın sarısı gibi kızartılır.Çatalla veya bir maşa ile yaygınolan omletin bir ucundankaldırılarak yarım daire şekliverilmek üzere birbiri üzerinekapatılır. Yine alt üst edilir.İsteyen bu kapama işini yapmaz, düzbir tabakla alt üst eder, tekrarüste gelen kısım alta gelmek üzereomlet tavaya kaydırılır. Kızarmayanyeri kızartılmış olur. Sıcak olarakservis yapılır.NOT:Peynir, rendelenmiş kaşar peyniriveya ufalanmış herhangi birpeynirden olur. Sevenler içinkıyılmış maydanoz da peynirekarıştırılır.