pig


Results for "pig"

Dictionary of Economics

PIGOU EFFECT

(Dictionary of Economics) :
PIGOU ETKİSİFiyatlardaki düşüş neticesinde reel servette meydana gelen artışın tüketim harcamaları üzerindeki etkisidir. Buna göre, tüketim harcamaları tüketici birimlerinin servetlerine göre oluşmaktadır. Pigou'ya göre, parasal ücretler azaldığında, fiyatalr genel seviyesi düşecektir. böylece tasarrufların reel değeri artacaktır. Bu da ucuz tüketim mallarına olan talebin artmasını sağlar.
Dictionary of Economics

PIGOU ETKİSİ

(Dictionary of Economics) :
Fiyatlarda meydana gelen düşme sonucu reel servette ortaya çıkan artışın tüketim harcamaları üzerindeki etkisi. Keynezyen teorisinin, parasal ücretler esnek olsa bile, ekonominin kendiliğinden tam istihdamı sağlayamayacağını ileri sürerek klasik iktisat teorisini eleştirmesine karşılık, A.C. Pigou tarafından geliştirilen analize parasal ücretlerin esnek olması halinde, tam istihdama ulaşılabileceği ileri sürülmüştür. Pigouya göre, ekonomide parasal ücretlerin azalması ile, fiyatlar genel sevyesinde düşmesi halinde daha önce biriktirilmiş tasarrufların reel değerleri artacak ve fertler bu nedenle daha az tasarruf ederek, fiyatları düşen malarına olan taleplerini arttıracaklardır. Fiyatların düşüp servetlerin artması ile ortaya çıkan bu tasarruf azaltıcı veya toplam harcamaları artırıcı etkiye reel balans etkisi ya da Pigou Etkisi adı verilmektedir.
Dictionary of Economics

PIGOU ETKİSİ

(Dictionary of Economics) :
Fiyatlardaki düşüş neticesinde reel servette meydana gelen artışın tüketim harcamaları üzerindeki etkisidir. Buna göre, tüketim harcamaları tüketici birimlerinin servetlerine göre oluşmaktadır. Pigou'ya göre, parasal ücretler azaldığında, fiyatalr genel seviyesi düşecektir. böylece tasarrufların reel değeri artacaktır. Bu da ucuz tüketim mallarına olan talebin artmasını sağlar.
Dictionary of Economics

PIGOU, Arthur Cecil

(Dictionary of Economics) :
(1877-1959) 20. yy.ın en ünlü İngiliz iktisatçılarından. Cambridge Üniversitesisine bağlı Kingis Collegede eğitim görmüş, 1908de Cambridge Üniversitesinde Alfred Marshalldan boºalan siyasal iktisat kürsüsünün baºina getirilmiştir. Marshallın sonraları Cambridge Okulu olarak adlandırılan ekonomi yaklaşımının teorik temelini oluşturan görüşleri, Pigounun çabalarıyla yaygınlık kazanmıştır. Esas olarak refah olarak iktisadi alanındaki çalışmaları ile tanınan Pigounun toprak planlaması, sosyal refah ve ulaştırma konularına ait çalışmaları özellikle İngilterede hükümet politikasına ışık tutmuştur. Pigounun en önemli ve etkili eseri ekonomik etkinliğin toplumun genel refahı ile çeşitli grup ve sınıflar üzerinde etkisini açıklamaya çalıştığı Refah Ekonomisi (The Economics Of Welfare) (1920) isimli kitabıdır. Gümrük politikaları, işsizlik, kamu maliyesi gibi konularda da önemli çalışmaları olan Pigou, mali ve ekonomik konularda çeşitli komitelerde görev almış, hükümete danışmanlık yapmıştır.
English - Turkish Dictionary

pigpen

(English - Turkish Dictionary) :
i. domuz ağılı.