pilav


Results for "pilav"

Turkish - English dictionary

pilav

(Turkish - English dictionary) :
rice (that has been cooked and is ready to be eaten), pilaf. dan dönenin kaşığı kırılsın. proverb 1. We´re going to see this thing through, come hell or high water. 2. A person who spurns the opportunities that come his way is someone who doesn´t deserve to be helped in any way. 3. If someone refuses to use something he possesses, he might as well not possess it.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-ACEM PİLAVI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak en iyi cins 1. Bir gün evvelden pirinç yıkanıppirinç ılık tuzlu su ile ıslatılır.300 gr. koyun eti 2. 300 gr. koyun eti kuşbaşı2 baş soğan doğranıp, bir miktar yağla1 paket (200 gr.) yağ tencerenin içinde kavrulur.3. Kavurmalar tencereden alınıp bir4 bardak su tavada üzerine iki soğan çentilerekYeterince tuz (arzuya az bir yağ ilavesiyle kızartılır.göre baharat) 4. Kızartılan bu etler pilavpişirilecek tencereye dizilir. Arzuedilirse fıstık, üzüm, dövülmüştarçın, karanfil, kakule ekilir.5. Bir gün evvelden ıslatılmışpirinç yıkanır, etler üzerineyığılır. Üzerine hafif tuz serpilir.Kenarlarından pirinci bozmayacakşekilde dört şekilde dört bardakkaynar su katılır. Ateşe konur,kapağı kapatılıp buhar çıkmayacakşekilde kapağın etrafı hamurlanır.İki dakika kadar sonra hızı çokazaltılır. Arada bir tencereye kulakverilir, cazırdamaya başlayıncaderhal ocaktan alınıp kapağı açılır,kalan yağ küçük parçalar halindepilavın üzerine konur, iki dakikasonra bir tepsiye ters düz edilipboşaltılır.NOT:Bu pilav haşlanmış, kızartılmışpiliçle de pişirilebilir. Biz butarifi bir asır önce yazılankitaptan aldık, denedik. Bugün çifttabanlı tencereler var, otencerelerde bu pilav daha iyipişer. Kapak kenarlarına hamursıvamak da gerekmez.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 pilavlık pirinç 1. Pirinç ayıklanır, parmak5 kaşık yağ dayanacak kadar sıcaklıktaki suda4 bardak su veya veya yarım veya bir saat kadar bırakılır.et suyu 2. Diğer bir tencerede yağın üç1 fincan küçük arpa kaşığı kızdırılır, içerisine arpaşehriye şehriye katılır, pembe bir renkYeterince tuz alıncaya kadar kızartılır. Üzerinedört bardak su, varsa et suyudökülür. Tuzu ilave edilir.Kaynamaya bırakılır.3. Pilavın suyu kaynamakta ikenıslatılan pirinç parmaklar açılarakkarıştırılır, soğuk su ile iki defayıkanır, suyu tamamen süzülür.Kaynayan suya dökülür, karıştırılır,kapağı kapatılır. Kaynama başlayıncaaltındaki ateş kısılır. Bir defadelikli kepçe ile karıştırılır,kapağı kapatılarak suyunu çekmesinekadar kısık ateş üzerinde tutulur.4. Suyunu çekince ateşten indirilir,üzerine kalan yağ kızdırılarakdökülür. Kapağı kapatılarak yirmidakika kadar öylece demlenmeyebırakılır. Sonra karıştırılır, yinekapağı kapatılır, beş on dakikakadar daha öylece bekletilir. Tekrarkarıştırılır. Servis yapılır.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-BUHARA PİLAVI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pilavlık 1. El dayanacak kadar sıcaklıktakipirinç tuzlu suda pirinç ıslatılır. Bir5 kaşık tereyağı saate yakın bekletilir1 kibrit başı kadar 2. Bir tencereye yağ, ince çentilmişsafran soğan ve yine ince çentilmiş veya2 adet orta rendeden geçirilmiş havuç konur,büyüklükte havuç kısık ateşte soğanlar hafif sarı1 orta boy soğan renk alıncaya kadar kavrulur.3 bardak et suyu 3. Islatılan pirinç soğuk su ileDövülmüş kakule, birkaç kere yıkanıp süzülür vetarçın, karanfil kavrulan soğanla havuç üzerineYeterince tuz dökülür. On onbeş dakika hepsibirlikte kavrulur.4. Sonra sıcak olarak et suyu, ılıksuda eritilmiş safran, kakule,tarçın tozları ve tuzu katılır.Kaynayınca karıştırılır, kapalıolarak hafif ateşe bırakılır. Suyunuçekince ateşten indirilir, birmüddet demlenmesi sağlanır. Sonrakarıştırılıp servis yapılır.NOT:1964 yılında bu pilavı Medine'deBuharalı Merhum Muhammed Nemanganihocanın evinde yemiştim, çok hoşumagitmişti. Sorduğumda bunun esasıetle yapılanı imiş. Şöyle ki;Yağ içerisinde çentilmiş soğan,kuşbaşı koyun eti ile kavruluppişirildikten sonra yukarıda kitarifte olduğu gibi pilavla birliktepişirmekmiş.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-CİĞERLİ PİLAV

(Recipes Glossary) :
(İçli Pilav)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pirinç 1. Pirinç ayıklanır, parmak5 kaşık yağ dayanacak kadar sıcaklıktaki suda3 bardak su ya da et 40-60 dakika kadar bekletilir.suyu 2. Diğer bir tencerede küçük küçükBir parça kuzu ciğeri doğranmış, kıyılmış ciğer, birBiraz çam fıstığı fincan kadar kuş üzümü, yine birBiraz kuş üzümü fincana yakın çam fıstığı, birkaçYeterince tuz tane karabiber kavrulur.3. Üzerlerine tuz ve üç bardak suilave edilir, kaynatılır.4. Islatılan pirinç iki defa soğuksu ile kırılmamalarına dikkatedilerek yıkanır, süzülür. Kaynayansu içerisine dökülür. Delikli kepçeile karıştırılır. Kapağı kapatılır.Harlı ateşte kaynatılır. Tekrarkarıştırılıp, hafif ateşe alınır.Kapağı kapatılarak suyunu çekinceyekadar bırakılır.5. Suyunu çekince ateşten alınır,üzerine kalan yağ kızdırılarakdökülür. Karıştırılmadan yirmidakika kadar demlenmeye bırakılır.Sonra kapağı açılarak karıştırılır.Yine aşağı yukarı yirmi dakika kadardaha kapalı tutularak kapağı açılırtekrar karıştırılır, servis yapılır.NOT:Pilav yapılacak bütün pirinçler sukaldıran, kırıksız, iyi pirinçlerdenolmalıdır. Süt beyaz kabapirinçlerden daha ziyade pirinç unuve sütlaç yapılır.