pilav


Results for "pilav"

Recipes Glossary

PİLAVLAR-HAVUÇLU PİLAV

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pirinç 1. Ayıklanmış iki bardak pirinç ,5 kaşık yağ parmak dayanacak kadar sıcaklıktaki3 bardak suyu ya da suda ıslatılır. Yarım saat veya birsu saat kadar öylece bırakılır.2 orta boy havuç 2. Havuçların üzeri kazınır.Yeterince tuz Rendenin iri tarafından geçirilir.3. Islatılmış pirinç yıkanır,havuçla birlikte yağ içerisinde birmüddet -beş on dakika kadar -kavrulur.4. Üç bardak et suyu, kaynar olarakkatılır, tuzu ilave edilerekkarıştırılır. Kapağı kapatılarakkaynamaya bırakılır. Kaynamayabaşlayınca ateşi kısılır. Suyunuçekinceye kadar hafif ateştetutulur. Yirmi dakika kadardemlendirilir. Kapağı açılır,karıştırılır. Tekrar kapağıkapatılır, beş dakika sonra tekrarkarıştırılarak servis yapılır.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-KUŞBAŞI ETLİ PİRİNÇ PİLAVI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pirinç 1.Ayıklanmış iki bardak pirinç ,5 kaşık yağ parmak dayanacak kadar sıcaklıktaki3 bardak su suda ıslatılır, öylece bırakılır.300 gr. koyun eti 2. Bir tencerede üç kaşık yağ, 3001 baş irice soğan gr. kuşbaşı koyun eti, bir çentilmiş2 orta büyüklükte soğanla kavrulur, et suyunudomates çektikten sonra kabuğu soyulmuş ikiEt için iki bardaktan domates küçük küçük doğranır.biraz az su Birlikte domateslerin suyu berrakYeterince tuz, bir hal alıncaya kadar yinekarabiber kavrulur. İki bardaktan az sukatılır, karıştırılır, kapağıkapatılarak hafif ateşte etleryumuşayıncaya kadar pişirilir.3. Etler piştikten sonra üzerinepilavın tuzu atılır. Üç bardak suyuda konur, kapalı olarak kaynatılır.4. Islatılan pirinç kırılmadan soğuksu ile birkaç defa yıkanır, suyuiyice süzülür, kaynayan tencereninateşi biraz daha yükseltilir,pirinçler, kaynayan etli suiçerisine katılır. Karıştırılır,tekrar kapalı olarak kaynamayabırakılır. Kaynayınca tencereninaltındaki ateş kısılır, kapalıolarak suyu çektirilir.5. Suyunu çeken etli pilav ateştenindirilir. Üzerine kalan yağkızdırılıp dökülür. Kapağı kapalıolarak yirmi dakika kadardemlendirilir. Kapağı açılır,delikli kepçe ile karıştırılır,üzerine karabiber serpilir yinekapatılır. On dakika sonra tekrarkarıştırılır, servis yapılır.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-ÖZBEK PİLAVI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI250 gr. kuşbaşı koyun 1. Ayıklanmış iki bardak prinç,eti parmak dayanacak kadar sıcak suda2 bardak pirinç ıslatılır. Yarım ilâ bir saat kadar5 kaşık yağ öylece bırakılır.3 bardak su 2. Bir tencerede dört kaşık yağ1 orta boy soğan üzerine bir soğan çentilir.Toz halinde bir fiske Bunların üzerine kuşbaşı koyun etikakule, bir fiske ilâve edilir. Kavrulur, sonrakaranfil, bir fiske üzerine bir bardak su dökülür,tarçın karıştırılır, ağzı kapalı olarakYeterince tuz hafif ateşte pişirilir. Pişen etlersuyundan ayrılır, suyu süzülür. Birkaşık yağ içerisinde etlerkızartılır.3. Bir tencereye kalan etin suyu adisu ilavesiyle üç bardağa tamamlanır.Tuzu, kakulesi, karanfili, tarçınıserpilir, bir defa karıştırılır.4. Tencerenin dibine kızartılanetler düzgünce dökülür. Islatılanpirinç soğuk su ile iki defayıkanır, süzülür.5. Tencere ateş üzerine oturtulur,süzülen pirinç dökülür, üzeridüzenlenir. Böylece kızartılmış,pişmiş etler altta kalır. Su sıcakolarak kenarlarından yavaşçadökülür. Tencerenin kapağıkapatılır. İki dakika sonra hafifateşte yine kapalı olarak suyuçektirilir, karıştırılmaz.6. Suyunu çeken pilav ateştenalınır, on onbeş dakika kadar kapalıtutulur. Sonra büyükçe bir servistabağına ters yüz edilir. Pişenpilav, etler üstte olmak üzere kubbegibi bir şekil almış olur. Böylecesofraya getirilir.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-PATLICANLI PİLAV

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pirinç 1. Ayıklanmış iki bardak pirinç,5 kaşık yağ parmak dayanacak kadar sıcak suda3 bardak su veya et ıslatılır. Yarım veya bir saat kadarsuyu öylece bırakılır.1 patlıcan 2. Bir patlıcan alaca soyulur,Yeterince tuz doğranır, tuzlanır. Yarım saat kadarbekletilir. Suyu sıkılır, üç kaşıkyağ içerisinde hafifçepembeleştirilir.3. Üzerine üç bardak varsa et suyuyoksa su ve tuzu katılır, kaynamayabırakılır.4. Pilavın suyu kaynamakta ikenıslatılan pirinç parmaklar açılarakkarıştırılır, soğuk su ile iki defayıkanır. Suyu bir süzgeçle süzülür.Kaynayan suya dökülür, karıştırılır.Kapağı kapatılır. Kaynamayabaşlayınca altındaki ateş kısılır.Bir defa delikli kepçe ilekarıştırılır, kapağı kapatılaraksuyunun çekmesine kadar ateştetutulur.5. Suyunu çeken pilav ateştenindirilir, üzerine kızdırılmış ikikaşık yağ gezdirilir. Yine kapağıkapatılarak yirmi dakika kadardemlenmesi için bırakılır. Kapakaçılır, yine delikli kevgirlekarıştırılır. Kapatılır, on dakikasonra açılarak tekrar karıştırılır,servis yapılır.
Recipes Glossary

PİLAVLAR-SADE PİLAV

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak pilavlık 1. Pirinç ayıklanır, parmakpirinç dayanacak kadar sıcak tuzlu suda bir4 kaşık yağ saat kadar ıslatılır.3 bardak su, (et 2. Bir tencerede pilav için ayrılansuyu, ya da tavuk yağın yarısı kızdırılır. Evvelcesuyu) ıslanmış bulunan pirinç kırıldıktanKafi miktarda tuz sonra parmak uçlarıylakarıştırılarak iki defa yıkanır, birsüzgeçten geçirilir.3. Bu süzülmüş pirinçler kızdırılanyağ içerisine dökülür, tahta birkaşıkla karıştırılarak on dakikakadar kavrulur.4. İçerisine üç bardak sıcak su,varsa et suyu dökülür, tuzu ilaveedilir. Hafifçe, pirinçlerkırılmayacak şekilde karıştırılır.Kapağı kapatılır. Kaynamayabaşlayınca altının ateşi kısılır.Suyunu çekince üzerinden pilavıntanelerinden bir iki pirinç alıpağızda tam pişip pişmediğinebakılır. Suyu kafi ve pişmiş iseateşten alınır, demlenmeyebırakılır. Henüz pirinçler diri iseaz sıcak su daha ilave edilir.(Çünkü bazı pirinçler fazla sukaldırabilir.) Suyu çektirilir.Kalan yağ kızartılır, üzerinedökülür.5. Bir müddet kapalı tutulur. Sonradelikli kepçe (kevgir) ile pirinçlerkırılmadan karıştırılır. Biraz dahabekletilir, tekrar karıştırılır,servis yapılır.