pilav


Results for "pilav"

Ottoman - Turkish Dictionary

TEMCİD PİLAVI

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Mc: Tekrar tekrar bahsedilen şey, daima öne sürülen madde. Mükerreren ortaya sürülen bahis, yahut söylenilen söz. (Menşei: "Erkeğini sahura bekleyen kadının, pilavı yanmasın diye kaldırması ve soğumasın diye tekrar koyması" diye söylenir.)
Dream Dictionary of Phrase

PİLAV

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gerek bulgur gerekse pirinçten olsun, pilav görmek, pişirmek yahut yemek rızka, çoğaylan ve artan mala; Pilava yoğurt katmak, bundan hoşlanmayan kimse için üzüntüye delalet eder.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-GÜVEÇTE PİLAVLI PİLİÇ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak piliç 1. Bir kaşık yağda çentilmiş bir baş1 kaşık yağ soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.3 domates 2. Üzerine kabukları soyulmuş, ince3 adet sivri biber doğranmış domatesler ve yine küçük1 baş soğan parçalara bölünmüş biberler konur,2 diş sarmısak tekrar kavrulur.1 bardak su, kâfi 3. Bunların üzerine parçalaramiktarda tuz. bölünmüş piliç konur, on dakikakadar hep birlikte kavrulur.Ayrıca: Bilinen 4. Sonra tuzu ve üzerine basacakşekilde 2 bardak şekilde suyu konarak pişirilir.pirinçten pilâv. 5. Pilavlar bölümünde tarif edildiğigibi iki bardak pirinçten ayrıca birpilav yapılır.6. Güvece, pilav alta, piliç etleriüste gelmek üzere yerleştirilir.Hepsinin üzerine ince halka halkadoğranmış iki domates ve iki biberdöşenir. Piliç etlerinin suyundaniki üç kaşık katılır. Onbeş dakikakadar altı kapatılmış yalnız üzeriaçık fırında tutulur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram kuşbaşı 1. Bir tencereye kuşbaşı doğranmışdoğranmış koyun eti et, iki kaşık yağ, iki adet2 adet soğan çentilmiş soğan konur, suyunu2 çorba kaşığı yağ çekinceye kadar kavrulur.2 bardak ayıklanmış 2. Bunların içerisine (iki tanepirinç kabuğu soyulmuş) domates doğranır,4 adet orta domateslerin suyu parlak bir renkbüyüklükte domates alıncaya kadar kavrulur.3 kaşık yağ 3.Yarım bardak su ve kâfi miktarda3 bardak su tuz katılarak et pişirilir. (ArzuKâfi miktarda tuz edilirse buna yarım su bardağıkonserve veya haşlanmış içbezelyeden konur, bir kaç dakikakadar daha kaynatılır.)İkinci işlem pilavınhazırlanmasıdır:1. Bir tencerede üç kaşık yağla ikiadet domates öldürülür. Sonra üçveya dört bardak su (pirince göre )konur, kaynatılır.2. Bir saat kadar orta sıcaklıktakisuda ısıtılan pirinç yıkanır,süzülür ve kaynayan suya dökülür.Hafifçe karıştırılır, kaynayıncaateşi hafifletilir. Kapalı olaraksuyunu çekinceye kadar ateştetutulur.3. Ateşten indirilir, yarım saatkadar demlendirilir, bir kevgirlekarıştırılır.4. Servis tabağının ortasına pişenet, kenarlarına düzenli bir şekildehalkavari pilavdan konur. Üzerinemaydanoz serpilerek servis yapılır.
Recipes Glossary

FIRINLANMIŞ ERİŞTE PİLAVI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak fırında 1. Yağda doğranmış domatesler suyunukızartılmış erişte çekinceye ve parlak bir hal alıncaya4 kaşık yağ kadar karıştırılarak kavrulur.4 bardak et suyu ya 2. Bunun içerisine dört bardak etda su suyu dökülür, karıştırılır.2 domates Kaynamaya başlayınca ateşin altıYeterince tuz kısılır, kapağı kapalı olarak suyunuçekinceye kadar pişirilir3. Kaynayınca içerisine evvelcefırında kızartılmış erişte dökülür,karıştırılır. Kaynamaya başlayıncaateşin altı kısılır, kapağı kapalıolarak suyunu çekinceye kadarpişirilir.4. Ateşten alınır, beş dakika kadaröylece bırakılır, sonrakarıştırılır. Bu erişte pilavıüzerine peynir, dövülmüş ceviz veyakavrulmuş kıyma koyarak yendiği gibisade de yenir.NOT:Erişteler ister evde yapılsın, isterhazır alınsın fırında kızartırkenzaman zaman çıkartıp karıştırılır.Böylelikle bütün eriştelerin hepsibir renkte kızartılmış olur.Makarnalar bölümünün başında evmakarnası hakkında gerekli bilgiverilmiştir.