piliç


Results for "piliç"

Dream Dictionary of Phrase

PİLİÇ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Zahmetsiz olarak ve acele meydana gelecek hayır ve rızka, üzüntü ve kederden kurtulmaya, yeni elbiseye, Evinde birçok piliç ve tavuğu olduğunu görmek, bulunduğu yere yönetici olmaya, Piliç yemek, büyük bir kimseden mal elde etmeye delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Tavuk.)
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-GÜVEÇTE PİLAVLI PİLİÇ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak piliç 1. Bir kaşık yağda çentilmiş bir baş1 kaşık yağ soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.3 domates 2. Üzerine kabukları soyulmuş, ince3 adet sivri biber doğranmış domatesler ve yine küçük1 baş soğan parçalara bölünmüş biberler konur,2 diş sarmısak tekrar kavrulur.1 bardak su, kâfi 3. Bunların üzerine parçalaramiktarda tuz. bölünmüş piliç konur, on dakikakadar hep birlikte kavrulur.Ayrıca: Bilinen 4. Sonra tuzu ve üzerine basacakşekilde 2 bardak şekilde suyu konarak pişirilir.pirinçten pilâv. 5. Pilavlar bölümünde tarif edildiğigibi iki bardak pirinçten ayrıca birpilav yapılır.6. Güvece, pilav alta, piliç etleriüste gelmek üzere yerleştirilir.Hepsinin üzerine ince halka halkadoğranmış iki domates ve iki biberdöşenir. Piliç etlerinin suyundaniki üç kaşık katılır. Onbeş dakikakadar altı kapatılmış yalnız üzeriaçık fırında tutulur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-KAĞITTA PİLİÇ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1semizce piliç 1.Temizlenmiş piliç dört parçaya1 limon bölünür, üzerine tuz ve karabiber2 orta büyüklükte ovularak sürülür.domates 2 kaşık yağ 2.Her bir parça pilici bolca örtecek2 yağlı kağıt şekilde kesilen yağlı kağıttan birerYeterince tuz, çift alınır, üzerine pilicin birkarabiber parçası konur. Yanlardan kağıtlarpiliç parçalarının üzerinekapatılır. Açık kalan kağıdın uçlarıel ile bükülür ve altına kıvrılır,tepsiye sıralanır.3. Kağıtların yanmaması içinüzerleri su ile ıslatılır ve fırınasürülür, pişirilir.NOT:Piliçlerle birlikte haşlanmış tazebezelye veya konserve bezelye dekonabilir, daha güzel olur.
Turkish - English dictionary

piliç

(Turkish - English dictionary) :
1. young chicken; pullet; broiler; fryer. 2. slang young and pretty girl, chick. çevirme roast chicken, chicken roasted on a spit.