pilot


Results for "pilot"

Spanish - Turkish Dictionary

piloto

(Spanish - Turkish Dictionary) :
pilot
Turkish - Turkish dictionary

PİLOT

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Bir hava taşıtını yöneten kimse. 2. s. Deneme niteliğinde olan.
Dictionary of Economics

PİLOT BÖLGELERİ

(Dictionary of Economics) :
Belirli bir konuda yeniliğin denenmesi ya da belirli bir konudaki kalkınma modelinin uygulaması ve uygulanma sonucunun kolayca incelenmesi amacıyla seçilen bölge. Pilot bölge genellikle devletin belirlediği ve önderlik ettiği, yatırımları yüklendiği projeler için seçilmektedir. Seçilen bölgede denenen modelin başarılı olması halinde, pilot bölge dışına çıkılarak ülke çapında modelin uygulanmasına geçilebilir.
Dictionary of Economics

PİLOT ÜRETİM

(Dictionary of Economics) :
Doğrudan tüketici gereksinmesini karşılamaya yönelik olmayan bir üretim türü. Pilot üretimin amacı bir üretim alanında yeni piyasaya sürülecek bir mamülün kalitesinde, maliyetinde, talebinde ortaya çıkabilecek aksaklıkların önceden saptanabilmesidir. Pilot üretim ya gerçek üretim hattında minyatür bir model kurularak ya da gerçek üretim koşulları altında yapılabilir. Bu tür üretim sonucunda bir yandan ortaya çıkabilecek aksaklıklar önceden saptanırken diğer taraftan yeterli iş gücü deneyimi elde edilmektedir. Varolan aksaklıklar giderildikten sonra, gerçek üretime geçilir.
Dictionary of Economics

PILOT PRODUCTION

(Dictionary of Economics) :
PİLOT ÜRETİMPiyasaya yeni sürülecek bir mal ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek çeşitli problemlerin önceden belirlenmesi amacıyla üretilen, tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmayan üretimdir.