pilot


Results for "pilot"

Welder Dictionary TR - Eng

pilot ark

(Welder Dictionary TR - Eng) :
pilot arc
Meteorological Glossary

PİLOT BALON

(Meteorological Glossary) :
(PILOT BALOON) [i]Yerden uçuş süresinin sonuna kadar teodolit adlı izleme aletiyle yapılan gözlemlere dayanılarak yapılan hesaplamalarla balonun uçuşu boyunca tüm seviyelerdeki rüzgar hız ve yönünün belirlenmesine yarayan, hidrojen gazıyla şişirilerek havaya bırakılan küçük kauçuk balon. Yerde teodolit değerlerinden rüzgar hızının hesaplanması özel sürgülü cetvellerle yapılır.
Dictionary of Economics

PİLOT BÖLGELERİ

(Dictionary of Economics) :
Belirli bir konuda yeniliğin denenmesi ya da belirli bir konudaki kalkınma modelinin uygulaması ve uygulanma sonucunun kolayca incelenmesi amacıyla seçilen bölge. Pilot bölge genellikle devletin belirlediği ve önderlik ettiği, yatırımları yüklendiği projeler için seçilmektedir. Seçilen bölgede denenen modelin başarılı olması halinde, pilot bölge dışına çıkılarak ülke çapında modelin uygulanmasına geçilebilir.
Dictionary of Economics

PİLOT BÖLGESİ

(Dictionary of Economics) :
Belirli bir konuda uygulanmaya konulması düşünülen bir modelin uygulama sonucunun daha kolay görülmesi amacıyla seçilen bölgedir. Bu uygulama sayesinde gelecekte karşılaşılabilecek problemleri önceden görmek mümkündür.
English - Turkish Dictionary

pilot burner

(English - Turkish Dictionary) :
ateşleme brülörü.