pirinç


Results for "pirinç"

Turkish - Kurdish Dictionary

pirinç

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
birinc.
Dream Dictionary of Phrase

PİRİNÇ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Zorlukla elde edilen mala, Pirinç toplamak ve onu bir yere yığmak mala, Pirinci harman edip kabuklarından temizlemek mal ve dünyalığa yönelik sözlü ve fiili zararı def etmeye, Pirinç pişirmek yahut pişmiş pirinç yemek çoğalan mala ve ticarete delalet edeer.
Turkish - English dictionary

pirinç

(Turkish - English dictionary) :
1. rice (in the form of uncooked grains). 2. the rice plant. kâğıdı rice paper. örgüsü knitting that has been done using a moss stitch. i su kaldırmamak/götürmemek /ın/ 1. to be unable to take a joke. 2. not to be in a position to sacrifice something.
Turkish - English dictionary

pirinç

(Turkish - English dictionary) :
1. brass (the alloy). 2. made of brass, brass.
Plants Glossary

pirinç (oryza sativa)

(Plants Glossary) :
Buğdaygiller familyasından; sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir. Her başakçığında bir çiçek vardır. Tanesi burada meydana gelir. İçeriğinde bol miktarda nişasta ve vitaminler vardır. Pirinç kabuğundan tabii phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar.Faydası : Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürür. İshali keser. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılır. Unu, yaraları kurutmak maksadıyla kullanılır.