pota


Results for "pota"

Dictionary of Economics

POTANSİYEL GSMH

(Dictionary of Economics) :
Ekonominin tüm üretken kaynaklarının normal kullanım yoğunluğu altında tam olarak kullanılması halinde, ekonominin üretebileceği mal ve hizmet toplamı. Potansiyel GSMH ile fiilen gerçekleşen GSMH arasındaki fark, GSMH açığı olarak adlandırılır. Yani GSMH açığı, ekonomide tam olarak istihdamın sağlanması halinde üretilecek, ancak tam istihdamın olmaması nedeniyle üretilmemiş mal ve hizmet tutarını gösterir.
Dictionary of Economics

POTANSİYEL GSMH

(Dictionary of Economics) :
Ekonominin üretim kaynaklarının tümünün tam anlamıyla kullanılması durumunda, ekonominin üretebileceği mal ve hizmetlerin toplamıdır.
Meteorological Glossary

POTANSİYEL KARARSIZLIK

(Meteorological Glossary) :
(POTENTIAL INSTABILITY) [i]Konvektif kararsızlıkla aynı anlamdadır. Bu tür karasızlıkta, hava parselinin doymamış tabakası belli bir nem miktarına sahiptir ve eğer bu hava parseli yükseltilirse o zaman önce bu tabakanın alt tabakası doymuş hale gelir ve soğur, daha sonra yavaş yavaş tüm parselin lapse-rate'i eşit hale gelene kadar adyabatik olarak veya yükselme ile hava parselinin tamamı doymuş hale gelir.
Meteorological Glossary

POTANSİYEL SICAKLIK

(Meteorological Glossary) :
(POTENTIAL TEMPERATURE) [i]Belli bir hava parselinin kuru adyabatik lapse-rate boyunca 1000 Mb.lık standart basınca indirilmesi halinde ulaşacağı sıcaklık. Bu sıcaklıkların bulunması için meteorolojide hazır diyagramlar kullanılmaktadır.
Turkish - Kurdish Dictionary

potas

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
qelye.