rahim


Results for "rahim"

Dictionary of Economics

PELİN, İbrahim Fazıl

(Dictionary of Economics) :
(1886-1944) Türk maliyecisi. Eğitimini Selanik Feyziye Rüştiyesinde, Merkez İdadide, Mülkiyede ve Pariste yapmıştır. Akademik hayata 1912de Mülkiye Mektebinde Maliye Kürsüsü profesörü Mustafa Nail beyin asistanlığı ile başlamıştır. Mülkiyedeki görevi 1912-15 ve 1918-36 arasında devam etmiş, 1936-44 arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk ve İktisat fakültelerinde maliye profesörlüğü yapmıştır.
Medicine and Hematology Glossary

RAHİM

(Medicine and Hematology Glossary) :
Uterus, döl yatağı.
Dream Dictionary of Phrase

İBRAHİM ALEYHİSSELAM

(Dream Dictionary of Phrase) :
Allah yolunda hicret etmeye, iyiliği emir ve kötülükten alıkoymak için her türlü sıkıntıya göğüs germeye, feragat ve fedakarlığa, cömertlik ve alicenaplığa, asalet ve dirayete, bereket ve bolluğa, İslam ahlak ve faziletine, uzun ömür ve hayırlı nesle, Onnu görmek saliha bir kadınla nikahlanmaya ve düşmana galip gelmeye, hak yoldan ayrılan kimseleri dinlememeye ve her türlü batıl düşünce ve putçuluğa karşı direnmeye ve insanları 'Hanif Dini' olan İslama davet etmeye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

MAKAM-I İBRAHİM (a.s.)

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kabe'deki Makam-ı İbrahim'de bulunduğunu yahut o tarafa doğru namaza durduğunu görmek hacca gitmeye, olgun müslümanlığa, emniyete, yüksek makam ve mevkilere, anne ve babadan mirasa kavuşmaya delalet eder.
Islamic Glossary

ERHAMÜRRÂHİMÎN

(Islamic Glossary) :
Merhametlilerin en merhametlisi mânâsına, Allahü teâlânın mübârek isimlerinden.Seâdet sâhibi o kimsedir ki, Azrâil aleyhisselâm gelip; "Korkma, Erhamürrâhimînegidiyorsun. Asıl vatanına kavuşuyorsun.Büyük devlete erişiyorsun." der. Böyle kimseyebundan daha şerefli bir gün yoktur. (Abdülhakîm-i Arvâsî)