resim


Results for "resim"

Turkish - Kurdish Dictionary

resim

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
nîgar.
Ottoman - Turkish Dictionary

RESİM

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Bir çeşit deve yürüyüşü.
Dictionary of Economics

RESİM

(Dictionary of Economics) :
Bazen karşılıksız, bazen de bir hizmet karşılığı olarak alınan bir vergi türüdür. Örneğin ithalat damga resmi karşılıksız alınan; rıhtım resmi ise hizmet karşılığı alınan bir bedeldir.
Dream Dictionary of Phrase

RESİM

(Dream Dictionary of Phrase) :
Altın ve gümüşten yapılmış resim dünyalığa erişmeye, Sanat eseri hüviyetini almış değerli tablolardan birini görmek kıymetli bir hediye almaya, Manzara resimleri - özillikle duvarda olursa- ince ve bedii duygulara, iç huzuru ve mutluluğa; Natürmort (sebbze-meyve resmi) görmek misafire yahut hayırlı nimetlere, Portre görmek, yüz görmek gibidir, "Yüz" maddesine bakınız. Hayvan ve insan figürleri bulunan resim dünyanın kendine has zorluk ve mutlulaklarına; Siyah-beyaz fotoğraf eski dostlara ve onlarla bir araya gelmeye yahut haberleşmeye; Aile resimleri iyi- kötü hatıralara, Vesikalık resim resmi bir görev yahut yolculuğa, Resim görmek bazen geçersiz bir yöntemle elinden mal alınmasına, meslekğini kötüye kullanan süfli insana yahut hak olan hususlarda yalan söylemeye delalet eder.
Turkish - English dictionary

resim

(Turkish - English dictionary) :
,-smi 1. picture; drawing; illustration; painting; fresco; mosaic; print; photograph. 2. art of drawing or painting pictures; painting; drawing. 3. tax, duty, impost. 4. (a) ceremony. ini çekmek /ın/ to photograph, take a picture of. dersi art lesson. i geçit (ceremonial) parade, procession; mil. review. gibi very beautiful. öğretmeni art teacher. ...nın idir certain, sure, inevitable: İşi kaytarmaya devam edersen sepetlendiğinin resmidir. If you keep on goldbricking, you´re sure to be fired.