return


Results for "return"

Dictionary of Economics

RETURNS ON STOCKS AND BONDS

(Dictionary of Economics) :
MENKUL SERMAYE İRADITahvil, hisse senedi gibi menkul sermayenin, gerçek kişi olan sahiplerine sağladıkları parasal çıkarlardır.
Dictionary of Economics

RETURNS TO SCALE

(Dictionary of Economics) :
ÖLÇEĞE GÖRE GETİRİÜretim miktarında meydana gelen değişimler sonucunda üretim veriminde meydana gelen olumlu değişimlerdir. Üretim miktarındaki artış oranı, uzun dönemde üretim araçlarının değiştirilmesine rağmen üretim miktarındaki artışla aynı ise, ölçeğe göre sabit getiri söz konusudur.
Dictionary of Economics

TAX RETURN

(Dictionary of Economics) :
VERGİ BEYANNAMESİBeyan ile ilgili vergilerde, vergi mükellefinin kimliği, verginin konusu, miktarı, matrahı gibi vergi hesaplanmasında kullanılan bilgilerdir.
Dictionary of Economics

THE LAW OF DIMINISHING RETURNS

(Dictionary of Economics) :
AZALAN VERİMLER YASASIÜretim faktörlerinden sadece birinin miktarının değiştirilerek, diğerlerinin sabit tutulduğu durumlarda firmanın toplam üretiminde meydana gelecek değişmelere yönelik yasadır. Eğer, belirli bir zaman dönemi içinde gerçekleştirilen üretimde kullanılan faktörlerden birinin miktarı artırılırsa, toplam üretimde artış görülür fakat belli bir noktadan sonra artış gittikçe azalır. Bu yasa, değişken üretim faktörünün üretimde kullanılan tüm birimlerinin özdeş olması ve teknolojinin sabit kabul edilmesi varsayımlarına dayanmaktadır.
Computer, Internet Glossary

bipolar nonreturn to zero

(Computer, Internet Glossary) :
kutupsal sıfıra dönüşsüz