rezil


Results for "rezil"

Islamic Glossary

DEREZÎLER

(Islamic Glossary) :
Anuştekin ed-Derezî adlı bir bâtınî dâî (propagandacı) tarafından ortaya çıkarılan bozukyol. Bunlar; Bâtıniyyeden ayrılarak ortaya çıkan, Fâtımî hükümdârı Hâkim bi-emrillah'ın ilâholduğuna ve onun vezîri Hamza'nın imamlığına inanırlar. Kelimenin do ğrusu Derezî olup,yanlış olarak Dürzü denilmektedir.Derezîler müslüman adını taşır. Fakat îmânları bozuktur. Ruhların bir bedenden bir bedenegeçtiğine inanırlar. Şaraba, alkollü içkilere ve zinâya helâl derler. Öldükten sonra dirilmeğe,namaza, oruca, hacca inanmazlar. Ulûhiyyet yâni tanrılık insanda n insana geçer derler.Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem hakkında çirkin şeyler söylerler. İnanışları bozukolduğu için, şehâdet kelimesini söylemekle müslüman sayılmazlar. İslâmiyet'e uymayaninanışlarından vazgeçmedikçe müslüman olmazlar. Bunlar kitablı ve kitabsız kâfirlerden dahazararlıdırlar. (İbn-i Âbidîn)
Islamic Glossary

REZÎL

(Islamic Glossary) :
Alçak, îtibârsız.Allah için tevâzû edeni, Allahü teâlâ yükseltir. Kim de kibirlenirse, Allahü teâlâ rezîleder. (Hadîs-i şerîf-Berîka)Cehennem'den kurtulmak isteyen, helâl ve haramları iyi öğrenmeli, haramdan kaçınmalıdır.Allahü teâlânın yasak ettiği şeylerden sakınmalıdır. İslâmiyet'in hudûdunu aşmamalıdır. Gafletuykusu ne zamana kadar sürecek, kulaklardan pamuk ne vakit atılaca k?Ecel gelince, insanıuyandıracaklar, gözleri kulakları açacaklar. Fakat, o zaman pişmanlık işe yaramıyacak. Rezîlolmaktan başka, ele bir şey geçmiyecektir. Hepimize ölüm yaklaşıyor. Âhiretin çeşit çeşitazâbları, insanları bekliyor. İnsan öldüğü zaman, kıyâmeti kopmuş demektir. Ölüm,uyandırmadan ve iş işten geçmeden önce uyanalım. İslâmiyet'in emirlerini ve yasaklarınıöğrenip, şu birkaç günlük ömrümüzü, bunlara uygun geçirelim. Kendimizi âhiretin çeşitliazâblarından kurtaralım. (Abdülhakîm Arvâsî)
Turkish - English dictionary

Brezilya

(Turkish - English dictionary) :
1.Brazil. 2. Brazilian, of Brazil.
Turkish - English dictionary

Brezilyalı

(Turkish - English dictionary) :
1.(a) Brazilian. 2. Brazilian (person).
Turkish - English dictionary

rezil

(Turkish - English dictionary) :
disgraceful, scandalous, shocking, outrageous, awful. etmek /ı/ to disgrace. olmak to be disgraced. rüsva olmak for one´s dirty laundry/the things one is ashamed of to be made public; to be greatly disgraced.