sapa


Results for "sapa"

Turkish - Kurdish Dictionary

sapan

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
qûsik.
Dream Dictionary of Phrase

SAPAN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Elçi ve sefire, mütevellinin görevden alınmasına, mahzurlu şeylerden men etmeye, Birine sapanla taş atmak, kırıcı ve ağır bir üslupla o kimseyi doğru bir işe davet etmeye, Elinde boş pasan görmek, doğru bir işite söz söyleme isteğine, Taş atılmayan sapann tövbe etmeye, kendini günahlardan tamanen uzaklaştırmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Taşlamak.)
Turkish - English dictionary

sapan

(Turkish - English dictionary) :
1. slingshot. 2. catapult. 3. sling (used to lower or hoist something). taşı slingstone; stone thrown from a sling or catapult.
Meteorological Glossary

SAPAN PSİKROMETRESİ

(Meteorological Glossary) :
(SLING PSYCHROMETER) [i]Bir çerçeveye monte edilmiş, ıslak ve kuru hazneli olmak üzere, iki termometreden oluşan, çerçevenin ucuna bağlı sapan benzeri bir alet ve el yardımıyla kendi ekseni etrafında, ıslak hazne etrafına sarılı olan muslinin nemi buharlaşana kadar döndürülen, atmosferin sahip olduğu su buharını ölçmek için geliştirilmiş, çok geniş kullanıma sahip psikrometre.
Meteorological Glossary

SAPAN TERMOMETRESİ

(Meteorological Glossary) :
(SLING THERMOMETER) [i]Bir kulp etrafında dönebilen çerçeve üzerine monte edilen, el ile döndürüldüğünde havalanmaya maruz kalan cıvalı termometre. Eğer, termometre haznesi doğrudan gelen güneş radyasyonlarından korunursa, basit ve ucuz bu yöntemle yeterli hava sıcaklık değerleri elde edilir. Aynı şekilde kullanılan kuru ve ıslak hazneli bir çift termometre ise sapan psikrometresini oluşturur.