serbest


Results for "serbest"

Meteorological Glossary

SERBEST ATMOSFER

(Meteorological Glossary) :
(FREE ATMOSPHERE) [i]Dünya yüzeyinin sürtünme etkisi dışında kalan atmosfer parçası. Meteorolojide bu seviye genelde 500 Mb 'dan yukarısı alınır. 5000-5500 m' den sonrası serbest atmosfer olarak bilinir. Amaca göre, yerden 600m. yukarısı veya 700 Mb. seviyesinde sürtünmesiz seviye olarak değerlendirilir.
Meteorological Glossary

SERBEST KALDIRMA

(Meteorological Glossary) :
(FREE LIFT) [i]Gramlarla sınıflandırılan şişirilmiş pilot balonların gerçek kaldırılma kuvveti. Balonun ağırlığı ve serbest kaldırma kuvvetinin toplamı, toplam kaldırmayı verir.
Meteorological Glossary

SERBEST KONVEKSİYON SEVİYESİ

(Meteorological Glossary) :
(LEVEL OF FREE CONVECTION) [i]Nemli bir hava parselinin etrafını saran havadan daha sıcak olduğu ve serbestçe yükselmeye başladığı seviye. Bu durum genellikle koşullu kararsız atmosferde gözlenen bir olaydır.
Tourism Glossary

Serbest Dönüş Bileti

(Tourism Glossary) :
Özellikle hava ulaşımında kullanılan ve istenildiğinde dönüş veya başka bir yön için kullanılan bilet.
Turkish - English dictionary

serbest

(Turkish - English dictionary) :
,-ti 1. free, unrestricted. 2. open, unobstructed. 3. unconstrained, at ease. 4. unconfined, free to roam. 5. freely, without hindrance. 6. (woman) who behaves in too free-and-easy a way around men. güreş catch-as-catch-can wrestling, catch-as-catch-can. meslek sahibi 1. self-employed person. 2. self-employed (person). vuruş soccer free kick.