solid


Results for "solid"

Dictionary of Economics

KONSOLİDE BİLANÇO

(Dictionary of Economics) :
Aralarında sermaey ilişkisi bulunan şirketlerin aynı tarihli veya aynı döneme ilişkin bilanço kalemlerinden ve karşılıklı ilişkiden doğmuş kayıtlarının bir araya gelmesi ile düzenlenen bilanço.
Dictionary of Economics

KONSOLİDE BÜTÇE

(Dictionary of Economics) :
Devletin bütün gelir ve giderlerinin tek bir bütçe içinde toplanmasını amaçlayan Bütçenin birliği ilkesinin sağlanabilmesi amacıyla, kamuya ait tüm birimlerin bütçelerinin bir araya getirilmesi (Konsolidasyonu) ile elde edilen bütçe Konsolide bütçe dar anlamıyla genel ve katma bütçeli idarelerin bütçelerinin birleştirilmesi ile elde edilen bütçeyi ifade eder. Geniş anlamda konsolidasyon ise, yukarıda belirtildiği gibi, bütün kamu kesimi birimlerinin harcama ve gelirleri toplanarak sağlanabilir. Buna göre geniş anlamda konsolide bütçenin hesaplanabilmesi için genel bütçe, katma bütçe, yerel yönetim, KİT ve döner sermaye işletmelerinin harcama ve gelirlerinin bir araya getirilmesi gerekmektedir.
Dictionary of Economics

CONSOLIDATED BALANCE SHEET

(Dictionary of Economics) :
KONSOLİDE BİLANÇOKonsolide Bilanço,aralarında sermaye ilişkisi olan firmaların aynı tarih veya döneme ait bilanço kalemlerinden ve karşılıklı ilişkiler ile ilgili kayıtların biraraya gelmesiyle düzenlenen bilançodur.
Dictionary of Economics

CONSOLIDATED BUDGET

(Dictionary of Economics) :
KONSOLİDE BÜTÇEKonsolide Bütçe , devletin bütün gelir ve giderlerinin tek bir bütçe içinde toplanmasını amaçlayan ve bütçe birliği ilkesinin sağlanması için kamuya ait tüm birimlerin bütçelerinin biraraya getirilmesi ile oluşan bütçedir.
Dictionary of Economics

CONSOLIDATION

(Dictionary of Economics) :
KONSOLİDASYONDevletin vadesi gelmiş kısa vadeli borçlarını ödeme imkanına sahip olmamasından dolayı bu borcu orta veya uzun vadeli borca dönüştürülmesidir.Devlet bu işlemi bazen piyasanın enflasyonist baskı altına girmesi endişesi ile de yapabilir.Konsolidasyon devletin hem iç borçlarına ,hem de dış borçlarına yapılabilir.