sınai


Results for "sınai"

Ottoman - Turkish Dictionary

SINAİYYAT

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Sınâi. C.) Sanatla ilgili olan şeyler. * İnsan yapısı şeyler.
Dictionary of Economics

SINAİ KALKINMA BANKASI

(Dictionary of Economics) :
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası hükümetin ve Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasının (Donya Bankası) desteği ile 1950 yılında kurulmuştur. Türkiyede özel sanayilerin kurulması, mevcut sanayilerin geliştirilmesi ve dış sermaye piyasası ile ilgili tesislerin kurulması işlevini üstlenmiştir. Banka bu hedef doğrultusunda sanayicelere orta ve uzun vadeli Türk lirası ve döviz cinsinden kredi vermektedir. 1986 yılı sonunda 27 milyar 864 milyon liralık özkaynak, 6 Milyar 560 milyon lira işletme sermayesi olan banka, aynı yıl 1 milyar 148 milyon lira kar etmiştir. Son yıllarda dolar bazında uzun süreli yatırım kredilerine ağırlık vermektedir.
Dictionary of Economics

SINAİ YATIRIM VE KREDİ BANKASI

(Dictionary of Economics) :
Merkezi İstanbuldadır. 1963 yılında 40 milyon lira sermaye ile kurulmuştur. Bankanın amaçları Türkiyede var olan ve kurulacak olan özel sanayie orta vadeli yatarım ve işletme kredisi sağlamak, yerli ve yabancı özel sermayenin Türkiyede özel giriºim tarafindan kurulacak sanayie katılmasını teşvik etmek ve menkul değerler piyasasının gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Dictionary of Economics

SINAİ ÜRETİM ENDEKSİ

(Dictionary of Economics) :
İmalat sanayinde, madencilik, elektrik ve gaz endüstrilerinde fiziksel üretim değerlerinin dönemsel olarak ölçülmesidir.
English - Turkish Dictionary

Mount Sinai

(English - Turkish Dictionary) :
Sina Dağı.