sınır


Results for "sınır"

Meteorological Glossary

KARARLI SINIR TABAKASI

(Meteorological Glossary) :
(STABLE BOUNDARY LAYER) [i]Geceleri veya kışın yerde oluşan kararlı hava tabakası, yerden atmosfere doğru radyasyonla ısı kaybı nedeniyle azda olsa ısınır ve yukarı doğru gelişir. Kararlı havanın yükselebildiği bu üst sınır kararlı hava sınır tabakası kavramıyla tanımlanır. Bu sınır tabakası aynı zamanda soğuk yer üzerinde hareket eden sıcak hava adveksiyonlarında ve eriyen buz tabakaları üzerinde de görülür.
Meteorological Glossary

SINIR TABAKASI

(Meteorological Glossary) :
(BOUNDARY LAYER) [i]Atmosferin yeryüzü şekillerinden etkilenen alt sürtünmeli seviyesi ile yeryüzü şekillerinin hiç etkin olmadığı üst sürtünmesiz seviye arasındaki sınır.
Meteorological Glossary

YER SINIR TABAKASI

(Meteorological Glossary) :
(SURFACE BOUNDARY LAYER) [i]Yeryüzü şekilleri ve yerdeki nesnelerden rüzgarın etkilendiği, hava hareketlerinde sürtünmenin etkili olduğu, yerden hemen hemen 3300 feet veya 1 kilometreye kadar olan atmosfer tabakası. Sürtünme tabakası olarak ta bilinir.
Dream Dictionary of Phrase

SİNİR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sinir (damarı) insanınları uzlaştıran kimseye, takvaya, şahit tutmaya ya da baba tarafından akrabaya, Sinirinde ağrı hissetmek üzüntüye, Sinirin kerislemi hasta için ölüme, sağlıklı kimse için işinin bozulmasına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Sinirli.)
Dream Dictionary of Phrase

SİNİRLİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sinir küpü olan birini görmek akılsız ve hisleriyle hareket eden ve bundan zararlı çıkan kimseye, Bir şeye sinirlendiğini görmek, can sıkıcı bir duruma delalet eder.