tatlı


Results for "tatlı"

Dream Dictionary of Phrase

TATLILAR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik yapan cömert ve şerefli kimseye ve müjdeye delalet eder.
Islamic Glossary

TATLÎK

(Islamic Glossary) :
Boşama, talak verme. (Bkz. Talak)
Recipes Glossary

BALIK-TATLI SU BALIKLARI

(Recipes Glossary) :
Alabalık: Eti orta lezzette, kılıçlı bir balıktır. Alabalık:Lezzetli bir balıktır. Gölge Balığı: Eti yumuşak velezzetlidir. Yumurtasından havyar çıkar. Kefal: Eti lezzetlive kılıçlıdır. Levrek: Eti lezzetlidir. Haşlaması, ızgarası,tavası yapılır. Sazan, Turna ve Yayın balıklarının etioldukça lezzetlidir. Yılanbalığı: Eti lezzetlidir, derisiyüzülerek temizlenir.
Recipes Glossary

KEK-KESTANELİ TATLI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIHamuru için; 1. Derince bir kabın içinde,250 gr. un yumurta, şeker ve tuzu iyice60 gr. toz şeker çırparak kar haline getirin.1 yumurta 2. İçine unu bir defada boşaltarak,Bir tutam tuz iyice karıştırın. Tereyağını125 gr. tereyağı ya karışıma ilave edin. Sonra bu hamuruda margarin. serin bir yere koyarak 1 saatdinlendirin.Kreması için; 3. Bu esnada kremasını hazırlayın.2 yumurta Bir kabın içinde yumurtaları ve toz100 gr. toz şeker şekerleri iyice çırparak, unu ilave60 gr. un edin.1/2 lt. süt 4. Üzerine sütü dökerek karışımıVanilya krema haline getirin. Kremayı hafifateşte koyulaştırın. Kaynamayabaşlayınca ateşten alın ve soğumasıiçin bir köşeye bırakın.5.Yufkanın içine bir alüminyum kağıtserip ortasına bir avuç kuru fasulyedoldurun. Hazırladığınız pastakalıbını fırına koyarak 25 dakikapişirin. Biraz soğuduktan sonrakalıptan pastayı çıkararak düz birtabağın içine yerleştirin. İçinekremayı döküp, üstünü kestaneşekerlemeleriyle süsleyerek servisyapın.
Recipes Glossary

TATLI-BADEMLİ HURMA TATLISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak kıyılmış 1. Üç bardak şeker, iki bardak su vebadem, bir tatlı kaşığı limon suyu ile1 fiske tuz, birlikte biraz kıvamlıca bir şurup2 kaşık yağ elde etmek için kaynatılır. Kaşıktan(tereyağı), akan son damla şurup tırnak üzerinde2 bardak un, duracak kıvama gelmelidir. Bu2 bardaktan biraz şekilde şurup yapıldıktan sonraeksik su, soğumaya bırakılır.4 yumurta, 2. İki kaşık tereyağı, bir fiske1 limon kabuğu tuz, iki bardaktan biraz eksik surendesi. içerisine konur, kaynamayaŞurubu için: bırakılır. Diğer tarafta iki bardak3 bardak şeker, un elenir, kaynayan su içerisine2 bardak su, boşaltılır. Tahta kaşıkla süratlice1 tatlı kaşığı limon karıştırılarak on dakikaya yakınsuyu. pişirilir. Ateşten alınır soğutulur.İçine dört yumurta, bir bardakkıyılmış badem, limon kabuğu rendesikonur, kaşıkla karıştırılır, iyicehepsi özleştirilir. ( Olmazsa ellekarıştırılır)3. Yarım ceviz büyüklüğündekiparçalara bölünüp, muntazamyuvarlaklar yapılır. Kalbura bastıgibi kalbur üzerinde bastırılıphurma şekli verilir.4. İki bardak çiçek yağında ortahararetteki ateşte iyice kızartılır,evvelce hazırlanan soğuk şuruba yağısüzülerek atılır. İkinci partikızarıncaya kadar şurupta tutulur.Şuruptan alınan tatlılar, şurubusüzülerek servis tabağına alınır.