taze


Results for "taze"

Recipes Glossary

MARMELATLAR-TAZE KAYISI MARMELATI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo kokulu kayısı 1. Olgun kayısılar yıkanır,5 bardak şeker çekirdekleri çıkarılır. Doğrudan1 Limon veya bir doğruya kevgirden geçirilerek ezmesikahve kaşığı limon elde edilir.tuzu 2. Bu ezmenin üzerine şekeri katılarakbilindiği üzere pişirilir. Limonusıkılır veya limon tuzu konur. bir ikidakika daha pişirilerek ateştenalınır, kavanozlara doldurulur.Diğer bir usul deYıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmışkayısılar arasına şekeri serpilir. Birkapta bir gün bırakılır. Ertesi günolduğu gibi pişirilip, bir limon suyusıkıp tekrar bir dakika kadarpişirmekten ibarettir.
Recipes Glossary

SALATALAR-TAZE BÖRÜLCE SALATASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram börülce 1. Çok taze yarım kilo yeşil börülce1 adet irice domates başlarından ayıklanır. Fazla uzun1 fincan zeytinyağı değillerse öylece, uzunlarsa1 adet limon suyu ortalarından bölünür, yıkanır.veya 1 fincan sirke 2. Bir tencereye domates bütünYeterince tuz. olarak ve fasulyelerin ortasınagelmek üzere konur. Üzerine basacakkadar su ve tuzu katılarakbörülceler pişinceye kadar ateştetutulur.3. Ateşten indirilir, ılımayabırakılır.4. Börülceler tencereden alınır,yıkanır, servis tabağınayerleştirilir.5. Domatesin kabuğu soyulur. Limonsuyu veya sirke, zeytinyağı, birazda tuz katılarak hepsi birliktegüzelce ezerek karıştırılır. Servistabağındaki börülcenin üzerinegezdirilir. Servis yapılır.NOT:Bu salata, limon suyu veya sirkeyerine mevsimi ise koruk suyu vedövülmüş birkaç diş sarmısak ile deçok güzel olur.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo taze sakız 1. Taze baklalar iki ucundan kesilir,bakla varsa kılçıklarından sıyrılır.1 bardaktan eksik Ortasından bölünür, bir tenceredeki suzeytinyağı içerisine atılır.4 adet taze soğan 2. Baklalar sudan çıkarılır, süzülür.1 küçük demet Üzerine taze soğanlar doğranır, hepsidereotu yarım limon suyu, tuzu ve bir kaşık1 karışık toz şekerle güzelce harman edilir, ovulur.şeker 3. Bir tencereye yağ konur, yağYarım limon kızdırılır, üzerine harman yapılanYeterince tuz baklalar dökülür, karıştırılır.1.5 bardak su. Tencerenin kapağı kapatılır. Zamanzaman karıştırılarak baklalaröldürülür.4. Yarı pişmiş, sarı bir renk almışbaklaların üzerine dereotu kıyılır.Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı sukonur, karıştırılır. Kapağı kapatılarakorta ateşte iyice pişirilir.5. Arzu edilirse servis tabaklarınakonduktan sonra üzerine yoğurt konur.
Turkish - English dictionary

herdemtaze

(Turkish - English dictionary) :
1. bot. everlasting, immortelle. 2. evergreen (plant).
Turkish - English dictionary

taptaze

(Turkish - English dictionary) :
very fresh.