turizm


Results for "turizm"

Tourism Glossary

Teknik Turizm Uzmanı

(Tourism Glossary) :
Gerek seyahat acentaları , taşıt şirketlerinin ilgili turizm servisleri, gerekse resmi turizm örgütleri olsun, turizm hizmetlerini oluşturan işlerin tamamını incelenmesi, bu işlere başlaması sonuçlandırılmasında uzman olmuş kişiler.
Tourism Glossary

Tren Turizmi

(Tourism Glossary) :
Trenle yapılan turistik amaçlı gezi türü. Ylk kez Yngiltere'de 1830 Manchester-Liverpool şehirleri arasında çalıştırılan trenin demiryolu ulaştırmasındaki hızlı gelişmesi turizm olayının gelişmesinde de büyük rol oynadı.Yolcuların amaçları doğrultusundaki istekleri karşılamak üzere çeşitli trenler sefere konmuştur. Bunlar: Pulman Trenleri, Özel Gezi Trenleri, Sürpriz Trenleri, Eski Kömürlü Trenler, Kuşetli Oto Trenleri, Avrupa'daki Ekspres Trenleri vb.Ülkemizde buharlı tren meraklıları için, tarihi ve turistik merkezleri içine alan 4 ila 10 gün süreli paket turlar ile 1993 ile 1994 yılı için hazırlanmış dört ayrı parkuru ihtiva eden tarifeli turların pazarlama ve satış faaliyeti TCDD tarafından sürdürülmektedir.
Tourism Glossary

Turizm Hacmi

(Tourism Glossary) :
Belli bir şehir, bölge yada ülkenin turistik kaynaklarında, turistlere sunulan mal ve hizmetlerden en yüksek düzeyde yararlanılması imkanlarının tümü.
Tourism Glossary

Turizm Hukuku

(Tourism Glossary) :
Turizm olayı temelde insan topluluklarının faaliyetlerini içerdiğinden hukukla ilişkisi çok yönlüdür. Turizm işletmelerinin işleyişleri, konaklama ve seyahat acentalarının sınıflandırılması ülke ekonomisine katkıları arttırmak için turistik kuruluşlara sağlanan çeşitli olanaklar kurallarla düzenlendiğinde anlam kazanmaktadır.
Tourism Glossary

Turizm istihdam

(Tourism Glossary) :
Turizm özellikle gelişmekte olan ülkelerde önemli istihdam olanağı sağlamaktadır. Turizmde sayısal olarak üç kategori iş gücü olduğu gözlenmektedir.Doğrudan istihdam: Bu otelcilik, restoran, ulaştırma, turizm organizasyonu ve turizm eğitimi konularında sektör tarafından yaratılan işgücü.Dolaylı istihdam: Sektöre yardımcı dallarda yaratılan iş gücüdür örnek olarak mobilya ve inşaat gibi.Uyarılmış istihdam: Turizm sektörü sayesinde iş olanakları genişleyen diğer sektörlerdeki istihdam. Bunlar genellikle yiyecek-içecek sanayi kamu hizmetleri gibi yan sektörlerdir.