turizm


Results for "turizm"

Tourism Glossary

Turizm-Enflasyon

(Tourism Glossary) :
Enflasyon, belirli bir dönem içinde mal ve hizmetlerin ortalama fiyatlarında meydana gelen artış miktarıdır.Turizm ve enflasyon arasındaki ilişki iki şekilde ortaya çıkmaktadır. Birincisi turizmde yoğunlaşmış bir bölgeye yönelik talebin artması sonucunda oluşan bölgesel enflasyon ve arazi değerlerinde spekülatif artışların yer aldığı turizmin enflasyon üzerindeki etkileridir. Ykincisi ise, ülkede enflasyonist ortamın turizm üzerindeki etkisidir.
Tourism Glossary

Turizm-İşletme

(Tourism Glossary) :
Turizm olayı, konaklama, yeme-içme, seyahat işletmeleri ve benzeri turizm kuruluşları açısından ele alındığında işletmecilik bilimi ile ortak bir çalışma doğmaktadır. Turizm alanında yatırım kararları ve projelerinin değerlendirilmesinden başlayarak turizm işletmelerinin kurulmasına, yönetilmesi ve örgütlenmesine ve finansman, pazarlama, personel yönetimi gibi sorunların çözümüne kadar değişen konular, turizm işletmeciliği alt disiplin çalışma alanını oluşturmaktadır.
Tourism Glossary

Turizm-Teknolojik Çevre

(Tourism Glossary) :
Teknolojik çevrenin turizm olgusu ile ilişkisi özünde, turizmin bir yer değiştirme olayı olmasında yatmaktadır.Teknolojinin turizm üzerindeki en belirgin etkisi, onu tür, nicelik ve nitelik açılarından zenginleştirilmesinde; seyahatin giderek artan sayıda insan için daha kolay satın alınabilir bir ürüne dönüştürülmesinde gizlidir.Aynı şekilde teknolojik çevre, sağladığı gelişme ve bunların diğer sanayi kollarına uygulanması sonucunda daha fazla boş zaman yaratarak fazla kişinin daha uzun sürelerle turizm hareketlerine katılabilmelerine olanak vermekte bir anlamda talep oluşturucu bir etki yaratmaktadır.
Tourism Glossary

Turizm-Toplumsal, Kültürel Çevre

(Tourism Glossary) :
Din, dil, ahlak, hukuk, gelenek ve görenekler, yaşam tarzı ve felsefesi, tarih ve kültür miras, folklor gibi öğeleriyle bir anlamda ülkelerin turistik zenginliklerini oluşturur.
Tourism Glossary

Üçüncü Yaş Turizmi

(Tourism Glossary) :
60-65 yaşından yukarı aktif çalışma hayatını bırakmış kişilerin katıldığı turizm türü.