turizm


Results for "turizm"

Tourism Glossary

Geleneksel Turizm

(Tourism Glossary) :
Gelir düzeyi normalin üzerinde olan insanların, geleneksel seyahat ve konaklama işletmelerinin hizmetlerinden yararlanarak gerçekleştirdikleri seyahatleri kapsar.
Tourism Glossary

Gençlik Turizmi

(Tourism Glossary) :
15-25 arası yaşta gençler ile öğretim kurumlarının öğretmen ve öğrencileri tarafından genellikle toplu bir şekilde yapılan gezi ve konaklamanın oluşturduğu bir turizm şeklidir. 1918 yılında Almanya'da, ülkemize ise 1950 yılından beri uygulanmaktadır.Ülkemizde Çanakkale-Yntepe, Bolu-Aladağ, Bursa-Gemlik gibi bazı yörelerde yaz aylarında gençlik kampları düzenlenmektedir.
Tourism Glossary

İç Turizm

(Tourism Glossary) :
Milli sınırlar içinde, o ülkenin vatandaşlarının turizm kavram ve ilkelerine uygun olarak turizm olayını meydana getirmesine iç turizm denir.
Tourism Glossary

Kış Turizmi

(Tourism Glossary) :
Genellikle karlı ortamlarda gerçekleştirilen ve kış sporları uygulamasının ağırlıklı olarak geliştirildiği merkez ve alanlar üzerinde yoğunlaşan bir turizm hareketidir.Türkiye'nin kış turizmi açısından zengin bir potansiyeli vardır. Ama dağ sporlarını ve dağ turizmini geliştirememiş ve bu konuda özellikle alt yapıyı tamamlayamamıştır. Kış turizmi ülkemizde iç turizme hitap eden, gelir seviyesi yüksek olan kişilerin katıldığı bir turizm çeşididir.
Tourism Glossary

Kitle Turizmi

(Tourism Glossary) :
Gezinin başlama yeri ve tarihinden sonuna değin her yönüyle belirlenen bir program içinde yapılan bir turizm türüdür. Grup üyeleri, hazırlanmış bu programa uymak zorundadırlar. Bu tür turizme "Enklüzif Turizm" de denilebilmektedir.