yalan


Results for "yalan"

Ottoman - Turkish Dictionary

YALAN

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Bak: Kizb)
Medicine and Hematology Glossary

YALANCI GEBELİK

(Medicine and Hematology Glossary) :
Tüm gebelik belirtilerinin olmasına rağmen, uterus boştur. Bu duruma yalancı gebelik denir. Daha çok psikolojik menşelidir.
Meteorological Glossary

PARANTHELYON/YALANCI GÜNEŞ

(Meteorological Glossary) :
(PARANTHELION) [i]Parhelionlara benzer yalancı güneşler fakat onlardan farkı genellikle güneşten 120 ° derece uzakta oluşmasıdır (bazen 90 ile 120 °). "Mock sun" ile eş anlamlıdır ama teknik anlamda kullanılır.
Meteorological Glossary

PARASELEN/YALANCI AY

(Meteorological Glossary) :
(PARASELENE) [i]Gerçek ayın etrafında ayın şekline benzer ama renk ve ışık olarak ondan daha sönük olan ay görüntüsü. Bu olay sahte/yalancı güneşe göre daha az gözlenen bir olaydır. MOCK MOON'un (yalancı ay) teknik terim şeklindeki kullanışı.
Meteorological Glossary

PARHELYA/YALANCI GÜNEŞ

(Meteorological Glossary) :
(PARHELIA(PARHELION tekil)) [i]Güneşle aynı yükseltide, güneşin 22 ° sağında veya solunda oluşan en az güneş kadar parlak ve renkli yalancı güneş. Bu durumda güneş iki tane gibi görülür. Yalancı güneş 22 derece uzakta görülebildiği gibi, 46, 90 ve 120 derecelerde de görülebilir. Yalancı güneşin oluşmasının nedeni buz kristallerinden geçen güneş ışınlarının kırılmasıdır. Bu olay genellikle kış aylarında, orta enlemlerde havada cirrus bulutları olduğu zaman gözlenir.