yay


Results for "yay"

Dream Dictionary of Phrase

YAYLA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Genişlik ve ferahlığa, rızık ve geçim işlerinin düzülmesine, yükseklik ve şerefe delalet eder.
Islamic Glossary

DÜNYÂYI TERKETMEK

(Islamic Glossary) :
1. Bütün haram olan şeyler ile berâber, mübâhları da, yâni günâh olmayan lezzetlerinçoğunu da bırakıp, yaşamak için zarûrî olan miktârını kullanmak.Mes'ûd o kimsedir ki, dünyâ onu terk etmezden önce, o dünyâyı terk etmiştir. (Hadîs-işerîf-Mârifetnâme)Dünyâyı terk eyle ki, Allahü teâlâ seni sevsin! İnsanların malına göz dikme ki, herkesseni sevsin. (Hadîs-i şerîf-Mârifetnâme)Dünyânın her türlü zevk ve lezzetinden vazgeçip, bütün zamânını, ibâdet ile vemüslümanların rahatlarını ve İslâm dînini bilmeyenlerin, doğru yola kavuşmaları için; lâzım olanilmî ve teknik usûlleri ve vâsıtaları, en ileri ve en üstün şekilde yapmak ve kullanmaklageçirmeli ve durmadan çalışmalı ve dünyâ zevkini böyle çalışmakta aramalı ve bulmalıdır.Eshâb-ı kirâmın (Peygamber efendimizin arkadaşlarının) hepsi ve büyüklerimizin çoğu, böyleidi. Dünyâyı, bu söylediğimiz şekilde terk etmek pek yüksek ve pek faydalıdır. Dünyâyı buşekilde terkten maksad, İslâmiyet'in emrettiği şeyleri yapmak için, bütün râhatı ve zevkleri fedâetmektir. (İmâm-ı Rabbânî)2. Harâm ve şüpheli şeylerden kaçıp mübâhları kullanmak.Harâm ve şüpheli şeylerden kaçıp mübâhları kullanarak dünyâyı terketmek, hele buzamanda çok kıymetlidir. (İmâm-ı Rabbânî)
Tourism Glossary

Yayla Turizmi

(Tourism Glossary) :
Yaylalar farklı rölyef üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir süre için bulunduğu yerlerdir.Ülkemiz için yeni bir turizm türüdür. Bu amaçla özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde çeşitli yaylalar turizm merkezi ilan edilmiştir. Bunların bir bölümü: Giresun-Bektaş Yaylası, Giresun-Kümbet Yaylası, Trabzon-Çaykara-Uzungöl, Trabzon-Gümüşhane-Erikbeli, Rize-Anzer, Artvin-Kafkasör, Ordu-Akkuş-Argın Yaylası, Sinop-Ayancık-Akgöl.Kent ve kente ait olumsuzlukları da monotonlaşan halka ve ülkemize özellikle doğal güzelliklerimizi ve kültürel değerlerimizi görmeye gelen bu ortam içerisinde tatillerini geçirmeyi arzulayan turistlere yayla hayatını yaşatmak, geleneksel yayla şenliklerini sunmak, yaylayı golf, binicilik vb. kış sporlarına açarak turizmi geliştirmek amacıyla yayla turizminin önemini vurgulamaktadır.
Recipes Glossary

ÇORBA-YAYLA ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 su bardağı et veya 1. Altı su bardağı et veya tavuktavuk suyu suyuna bir fincan pirinç konur,1 fincan un pirinçler yumuşayıncaya kadar1 fincan pirinç kaynatılır.1 su bardağı yoğurt 2. Ayrı bir kapta un ve iki kaşık3 yemek kaşığı yağ yağ hafifçe kavrulur, kaynayan1 yumurta sarısı pirincin üzerine karıştırarak azarKafi miktarda tuz, azar dökülür.kuru nane, kırmızı 3. Ayrıca yumurta sarısı ile yoğurtbiber. iyice karıştırılır.4. Üç numaradaki malzemeler dekarıştırılarak çorbanın üzerinedökülür, kabarma belirtileri olunca,tuzu, nanesi katılır ve ateştenalınır.5. Sonra bir kaşık yağda kırmızıbiber kavrulur, çorbanın üzerinedökülür, karıştırılır, servisyapılır.
Turkish - English dictionary

dinyayar

(Turkish - English dictionary) :
missionary, proselytizer.