yağmur


Results for "yağmur"

Meteorological Glossary

YAĞMURLU GÜN

(Meteorological Glossary) :
(RAINY DAY) [i]Sabah 09:00'dan başlayan 24 saatlik periyotta 0.01 inç veya 0.02 mm. veya daha fazla yağışın kaydedildiği gün için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

YAĞMURLU MEVSİM

(Meteorological Glossary) :
(RAINY SEASON) [i]Belli bir bölgede, genellikle tropikal veya subtropikal, bölge için oldukça fazla yağış miktarı ile karakterize edilen ve her yıl tekrarlanan bir ay veya daha fazla süreli dönem için kullanılan terim. Örneğin, Güney-Doğu Asya'nın çoğu bölgeleri güney batılı musonların etkisinde kaldığından yağmurlu mevsimi her yıl yaşar. Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde ise yağışlı mevsim kış mevsimidir.
Meteorological Glossary

YAĞMURLU/ISLAK GÜN

(Meteorological Glossary) :
(WET DAY) [i]İstatistiksel amaçlı olarak kullanılmak üzere, 09 00 GMT' den başlayan 24 saat içerisinde 0.1 mm. veya daha fazla yağış kaydedilen dönem (1 gün) için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

YAĞMURSUZ

(Meteorological Glossary) :
(RAINLESS) [s]Yağışsız veya bazen basitçe yağmursuz anlamında kullanılan kelime. Kayıtlara göre dünya üzerinde yağış almayan hiçbir yer yoktur, ama uzun yıllar yağış almayan bölgeler vardır. Şili'nin Arica Bölgesinde 17 yıl boyunca sadece ölçülebilir nitelikte üç sağanak yağış gözlenmiştir ve bunların toplam yağış miktarı da yalnızca 0.02 inçtir. Yukarı Mısır'da da yıllarca kayda değer yağış olmadığı kayıtlar arasındadır. Antarktika'nın bir çok kesiminde tüm nem, buz veya kar şekline dönüştüğü için hemen hemen hiç yağış düşmez .
Automotive Industry Glossary

YAGMUR SENSORU

(Automotive Industry Glossary) :
Optik sensörler, ön camın ıslandığını belirtir ve cam silecekleri çalışmaya başlar.Bu sırada varsa açılır tavan da kapanır.