yaşam


Results for "yaşam"

Environmental Glossary

YAŞAM KUŞAKLARI

(Environmental Glossary) :
[ Life zones ] Genellikle bir örnek iklim ve toprak özelliklerine sahip alanlar ve bunun bir sonucu olarak da, tür, bileşim ve çevreye uyum bakımından son derce bir örneklik gösteren biyota.
Environmental Glossary

YAŞAM MEKANI

(Environmental Glossary) :
[ Biotope ] Belirli bir bitki ve hayvan topluluğu için elverişli nitelikteki nispeten bir örnek çevre koşullarının oluşturduğu sınırlı bir bölge.
Environmental Glossary

YAŞAM ORTAMI

(Environmental Glossary) :
[ Habitat ] Bir organizmanın yada organizma grubunun yerleştiği, fiziksel çevrenin görece bir örnekliliği ve ilgili bütün biyolojik türlerin sıkı etkileşimi ile belirlenen doğal çevre. Yaşama ortamı çöl, tropik orman, çayırlık alan, kutup tundrası yada buz denizi olabilir.
Meteorological Glossary

YAŞAM EVRESİ

(Meteorological Glossary) :
(LIFE CYCLE) [i]Sinoptik meteorolojide, cephesel bir depresyonun oluşması, derinleşmesi, zayıflaması, oklüzyon cephe şekline dönüşmesi ve dolması. Kısaca bir depresyonun doğumundan ölümüne kadar olan süreci içeren bir terim. Cephesel bir depresyonun yaşam evrelerini tamamlaması kaynak bölgesine, geçiş bölgesine ve oluştuğu zaman ile yere bağlıdır.
Meteorological Glossary

YAŞAM KUŞAĞI

(Meteorological Glossary) :
(LIFE ZONE) [i]Farklı tipteki bitki ve hayvan yaşamına uygun, özellikle belli tipteki hayvan ve bitki türlerinin ağırlıklı olarak bulunduğu iklim kuşakları. Boreal, Austral ve Tropikal ana iklim kuşaklarıdır. Bu iklim kuşakları da kendi arasında alt kuşaklara ayrılır.