yoğurt


Results for "yoğurt"

Recipes Glossary

SALATALAR-YOĞURTLU ISPANAK SALATASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram ıspanak 1. Ispanak temizlenir, doğranır.1 bardak yoğurt Birkaç defa suda yıkanıp kumu,5 diş sarmısak toprağı giderilir.1 fincan zeytinyağı 2. Az su ile tuz da katılarak kısaYeterince tuz, bir süre haşlanır. Çıkarılır, soğukkırmızı biber. su ile yıkanıp tel süzgeçte suyusüzülür.3. Süzülen ıspanak bir kaba alınır,yoğurt ve dövülmüş sarmısak ileiyice karıştırılır, servis tabağınaalınır.Üzerine kırmızı biber serpilir,zeytinyağı gezdirilir.Servis yapılır.
Recipes Glossary

TATLI-YOĞURT TATLISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak süzülmüş 1. Yoğurtla şeker karıştıratatlı yoğurt karıştıra yedirilir. Sonra bir1 su bardağı şeker yumurta kırılır. Yumurta ile de1.5 bardak ince irmik iyice karıştırılır.Yarım bardak un 2. Bir numaradaki malzemelerin1 yumurta üzerine bir buçuk bardak ince irmik,1 çay kaşığı karbonat yarım bardak elenmış un, bir çay1 çay kaşığı toz kaşığı karbonat, bir çay kaşığıtarçın tarçın ilâve edip güzelceŞurubu için: karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye3 su bardağı toz dökülür, üzeri düzlenir varsaşeker ağartılmış, arkasından ikiye2 bardak su. ayrılmış badem döşenir. Hemen fırınaverilir, üzeri kızarıncaya kadarpişirilir.3- Üç bardak şeker, 2 bardak su ilekarıştırılır, kaynatılır. Ortasıcaklıkta olmak üzere tatlınınüzerine gezdirilir. Soğuyuncadikdörtgen veya baklava dilimlerigibi kesilir.
Recipes Glossary

TATLI-YOĞURT TATLISI (2)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak, suyu 1. Bir bardak yoğurt şeker ile iyicesüzülmüş yoğurt karıştırılır.2 bardak un 2. Üzerine beş yumurta kırılır.Yarım bardak ince Onunla da iyice karıştırılır.irmik 3. İki bardak un, yarım bardak inceYarım bardak pirinç irmik, yarım bardak pirinç unu veunu bir çay kaşığı karbonat ile vanilya,5 yumurta bir kaşık kadar hindistan cevizi1 bardak toz şeker tozu, hep birlikte telle iyicekarıştırılır. Yağlanmış tepsiyedökülür. Fırına verilir. Kabarıpüzeri kızarınca ve iyice piştiğianlaşılınca fırından çıkarılır.4. Üç bardak şekerle iki bardak sukaynatılır, bir tatlı kaşığı limonsuyu katılır, ocaktan alınır.Fırından çıkan yoğurt tatlısınınüzerine parmak dayanacak kadarsıcaklıkta olmak üzere dökülür.Soğuyunca baklava dilimleri gibikesilir, servis yapılır. Üzerineistenen herhangi bir ceviz, badem,fındık içlerinden biri ya da kaymakkonur.DİKKAT:Yumurtalı, karbonatlı veya kabartmatozu katılan yoğurt tatlısı, revanigibi tatlılar pişirilirken fırındaiyice sertleşmeden yerindenoynatılmazlar. Oynatılırsa hemençöker, netice alamayız.
Recipes Glossary

TATLI-YOĞURT TATLISI (3)

(Recipes Glossary) :
(Hafif Yağlı)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI:1- Yoğurtla pudra şekeri iyice1 bardak yoğurt karıştırılır.1.5 bardak pudra 2- İçerisine yumurta kırılır, onunlaşekeri da güzelce çırpılır. Sonra bunların2 bardak un üzerine erimiş tereyağı da katılarak3 adet yumurta yine karıştırılır. Bu malzemeler2 kaşık erimiş üzerine elenmiş iki bardak un, birtereyağı kahve kaşığı karbonat, iki kahve1 kahve kaşığı kaşığı tarçın ilavesiyle hepkarbonat birlikte iyice karıştırılır. Bu2 kahve kaşığı tarçın malzemeler üzerine elenmiş ikitozu bardak un, bir kahve kaşığıŞurubu için: karbonat, iki kahve kaşığı tarçın3 Bardak toz şeker ilavesiyle hep birlikte iyice2.5 bardak su karıştırılıp, yağlanmış tepsiye1 tatlı kaşığı limon dökülür. Orta sıcaklıktaki fırınasuyu. verilir. Üzeri kızarınca çıkarılır.3- Üç bardak toz şeker, iki buçukbardak su ile kaynatılır, limon suyudökülür, ocaktan indirilir.4- Fırından çıkan tepsinin üzerineşurubu, parmak dayanacak sıcaklıktadökülür. Soğuyunca istenildiği gibikesilerek servis yapılır.
English - Turkish Dictionary

yogurt

(English - Turkish Dictionary) :
i. yoğurt.